A volt miniszterelnök, Medgyessy Péter eleárulta, hogy a választásokon támogatta volna egykori szerelme, Apró Piroska lányát, Dobrev Klárát, ha nem cipelné a hátán Gyurcsány Ferencet. A korábbi miniszterelnök arról is beszélt a Partizán című Youtube csatornán, hogy szerinte Karácsony Gergely lagymatag, se nem jó, se nem rossz főpolgármester.

Megszólalt a korábbi miniszterelnök

Ismét megszólalt Medgyessy Péter, aki 2002 és 2004 között volt Magyarország miniszterelnöke és eddig ő az egyetlen politikus, aki le tudta győzni a hivatalban lévő Orbán Viktor miniszterelnököt. Hivatalba lépése után nem sokkal később a saját pártja, az MSZP kihátrált mögüle és megbukott, majd Gyurcsány Ferenc lett a miniszterelnök. Medgyessy Péter a Parizán című Youtube csatornán az idei választások tanulságairól beszélt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tanult a saját hibáiból

Medgyessy Péter a 2022-es választás ellenzéki miniszterelnök-jelöltjeiről elmondta, hogy Márki-Zay Péter azért nem lehetett sikeres, mert nem tanult a saját hibáiból és folyamatosan ugyanazokat a típushibákat követte el, ez pedig nem teheti meg egy profi politikus.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Karácsony Gergely lagymatag

Karácsony Gergelyről kifejtette, intellektuálisan jó jelöltnek tartotta, de kicsit lagymatagnak tartja őt. Azt is mondta, hogy Karácsony se nem jó, se nem rossz főpolgármester.

Hátán cipeli Gyurcsányt

Dobrev Klára kapcsán a volt miniszterelnök arról beszélt mosolyogva, hogy sokan tudnak arról, milyen kapcsolatban volt régen Dobrev Klára édesanyjával, Apró Piroskával. Azt is mondta, hogy szerinte Dobrev volt a legrátermettebb jelölt, akit támogatni tudott volna, ha nem cipeli a hátán Gyurcsány Ferencet.

Tényleg viszonya volt Dobrev Klára édesanyjával

Az idén 80 éves Medgyessy nemrég megerősítette azt a városi legendát, amely arról szólt, hogy egykor kavart az őt megbuktató Gyurcsány Ferenc későbbi anyósával. A volt miniszterelnök szerint egy rövid ideig valóban jártak, „de ez a fiatalság, bolondság kategóriába tartozik” – mondta a Magyar Hangnak. Medgyessy azt is elmondta, hogy nem Apró Piroska javasolta Gyurcsányt a kormányába.

Elszúrta

Medgyessy az interjú korábbi részében azt mondta, hogy ő ott szúrta el, hogy „talán” nem egyeztetett eleget az „elvileg” mögötte felsorakozó frakciókkal, és nem tulajdonított jelentőséget a háta mögött történő szervezkedésnek. Szerinte ő a kormányzással foglalkozott, ez pedig baj volt egy koalíciós kormányzás esetében.

Rendszeresen úszik

A 80 születésnapját ősszel ünneplő egykori miniszterelnök azt is elmondta, hogy fizikailag és szellemileg is rendben van. „Rendszeresen úszom, sportolok, ezen a téren nincs okom panaszra, még a zakómat is gond nélkül be tudom gombolni, és ezt nem mindenki mondhatja el magáról. A pandémia miatt ugyanakkor nem tudok annyira aktív lenni, mint amennyire szeretnék, a személyes kapcsolattartás visszaszorult, az online térben pedig nem érzem annyira otthonosnak magam.” – mondta Medgyessy Péter.

Már nem hívja őt Szijjártó Péter

A korábbi miniszerelnök arról is beszélt, hogy a jelenlegi kormányban már nem kíváncsiak a tanácsaira. Hét-nyolc éve hívta utoljára Szijjártó Péter, akit ő egyébként egy okos, értelmes embernek tart. „Kikérte a véleményem Kínával, illetve az Egyesült Államokkal kapcsolatban. Volt olyan tanácsom is, amit megfogadott” – mondta Medgyessy.

Jó ötlet volt a keleti nyitás

Szerinte jó ötlet volt a Fidesztől a keleti nyitás politikája, azonban sok hibát elkövettek, például azt, hogy Indiával nem építettek kapcsolatot. A másik, hogy bár „a Fudan ide csábítása nagyszerű gondolat”, „óriási baj, hogy ezt erőből akarták lenyomni mindenki torkán”. Medgyessy szerint az ügy kínos Peking felé is, Orbánék pedig nem értették meg a kínai gondolkodást.

Medgyessy Péter

Medgyessy Péter 1942-ben született, 2002-2004-ben Magyarország miniszterelnöke volt. A 2002-es választásokon legyőzte Orbán Viktort, két évvel később lényegében megbuktatták és Gyurcsány Ferenc lett a miniszterelnök.

Apró Piroska

Apró Piroska 1947-ben született, Dobrev Klára, vagyis Gyurcsány Ferenc feleségének az édesanyja. Legtöbbször a szemlőhegyi villájuk miatt támadják az Apro családot. Erről legutóbb Havas Henrik beszélt részletesen egy videóban, szerinte el kellene költözniük onnan. Apró Piroska édesapja a kommunizmusban az Országgyűlés elnöke, az állampárt vezetőségének tagja volt. Apró Piroska férje, a bolgár származású Dobrev Péter (Petar Dobrev) volt, aki 2002-ben hunyt el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Medgyessy Péter és Apró Piroska – BPK-montázs