Öt embert támadt meg egy medve a szlovákiai Lipótszentmiklós belvárosában. A medvét most tőkamerával keresik. A cikkünk alján elérhető videón jól látszik, hogyan menekülnek a medve elől az emberek, átugrálnak a kerítéseken és az is kivehető, ahogy egy férfire rátámad.

A Tátrából került a városba

Több embert megsebesített egy Liptószentmiklós belvárosában szaladgáló medve vasárnap napközben. Az állat valószínűleg északról, a Nyugati-Tátra alatti dombokból tévedt a városba. A medvetámadásról videó készült, ezen jól látszik, hogy az emberek átugrálnak a kerítéseken, hogy elmeneküljenek a dühöngő medve elől. Egy férfire rátámadt, ez is jól látszik a cikkünk alján látható videón.

5 embert támadt meg

Eddig összesen öt embert támadott meg a medve, egy 72 éves embert és egy tízéves kislányt is megsebesített, akik alig pár száz méterre tartózkodtak egymástól egy iskola közelében. A videón az is látható, hogy egy lakótelepen randalírozik a medve.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Súlyos sérülések

Az idős férfit a fején, egy 49 év körüli nőt pedig a kezén sebesített meg súlyosan. A rendőrség tájékoztatása szerint volt olyan áldozat, akit az állat megharapott, míg másokat a karmával sebesített meg, a mentősök mindenkit elláttak.

Még nem találták meg

Ma újabb információk kerültek napvilágra az állattal kapcsolatban. A medvét még nem sikerült kilőni, a vad jelenleg az erdőben kószál, erről Viktória Čapčíková, Liptószentmiklós szóvivője tájékoztatta a bumm.sk-t

Hőkamerás drón

A medvét jelenleg hőkamerás drónnal keresik. A portál értesülése szerint az Állami Természetvédelmi Hivatal, a Tátra Nemzeti Park és az Alacsony-Tátra Nemzeti Park 14 munkatársa dolgozik a helyszínen. A Barnamedve Akciócsoporttal végzik a munkát a vadászok, továbbá az állami is városi rendőrök is.

Rendkívüli helyzet

Liptószentmiklós városa vasárnap a barnamedve felbukkanása miatt rendkívüli helyzetet hirdetett. Az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy ne mozogjanak a lakott területeken kívül, különösen a reggeli és esti órákban.

Túlszaporodott medve

Ján Blcháč, a város polgármestere elmondta, hogy a városban jelenleg is rendőrök járőröznek, valamint felhívta a figyelmet a környéken túlszaporodott medvékre, mivel egyre gyakrabban térnek be a városba annak reményében, hogy ott tudnak maguknak ételt szerezni.

Barnamedve Miskolcon is

Barnamedvék nem csak Szlovákiában mennek be a városokba. Korábban a Kékvillogó.hu hírportál megírta, sőt videón is megmutatták, ahogy egy medve Miskolcon szaladgál. Szerencsére a medver akkor nem támadt rá senkire, de meglehetősen nagy riadalmat okozott, hiszen ki szeretne egy olyan vadállattal szembetalálkozni az utcán, amelyet az állatkertekben vastag rácsokkal választanak el az emberektől.

Itt a szlovák medvetámadásról készült videó

Kiemelt kép: illusztráció