Több millió forintot utalt egy internetes csalónak egy budapesti családanya. Azt hitte, egy filmsztárnak fizet, aki szerelmes belé. Legalább 5 millió forinttal károsította meg a bűnöző, aki a nő kedvenc színésze nevén futó oldalról írogatott neki. A nő a jegygyűrűje kivételével az összes ékszerét eladta, míg végül rájött, hogy átverték.

Privát üzenetben jött a válasz

Több tucatnyi Martin Freemant találni a Facebookon. Rajongói és személyesnek tűnő profilok. Mindegyiken ott a Sherlock-detektívsorozat színészének fotója. Egy ilyen oldal üzenőfalára posztolt az akkor még házas Csilla 2020 tavaszán, majd pár nap múlva privát üzenetben jött a válasz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Összezavarodott az asszony

„Szereti a rajongóival tartani a kapcsolatot, mindezt teljes hiteles angolsággal, teljesen megtévesztő volt, össze is voltam zavarodva” – mondta Csilla.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Érzelmeket táplált iránta

Chatelni kezdtek, az ismeretlen szerelmet ígért, ő ezt elhitte, sőt maga is érzelmeket kezdett táplálni kedvenc sztárja iránt. Később aztán ahogy Csilla mondja, érzelmi és pénzügyi függőség alakult ki közöttük.

Pénzt adott neki

A férfi az egyik nap azt írta, azonnali segítségre van szüksége. Azt állította, hogy befagyasztották a vagyonát, és hogy az ügyvédnek kell fizetnie pénzt, hogy segítsen neki felszabadítani ezt a vagyont. Az asszony ezt is elhitte, mert félt, hogy elveszíti állítólagos szerelmét – írta az rtl.hu.

Az összes ékszerét eladta

„Azt éreztette velem, hogy sokat jelentek neki a szerepléseihez, hogy lelki erőt adok a napi munkájához. Nyakláncot, karkötőket, főleg ékszereket adtam el, az összeset, ami létezik. Kivéve a jegygyűrűt” – árulta el az asszony.

Még kölcsönt is felvett

Két év alatt összesen 5 milliót utalt át a csalónak. Még egy csaknem másfél milliós kölcsönt is felvett. Végül az ellentmondásos válaszok után rájött, hogy átverték. Nemrég tett feljelentést.

„Egy házasságot rúgtam fel”

„Nem szeretném, hogy börtönbe kerüljön, de fizessen nekem vissza mindent, mert nagyon rondán megkárosított mentálisan, anyagilag. Nem csak engem, az egész családomat tönkretette. Egy házasságot rúgtam fel” – fogalmazott Csilla.

Tanulság

A nő történetén keresztül most a rendőrök is a hasonló csalásokra figyelmeztetnek. Az asszony azt tanácsolja, amíg nem biztos, hogy ki a feladó, senki ne válaszoljon ismeretlenek üzeneteire. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: illusztráció