Elhunyt a híres budapesti vendéglátóhely, a rákospalotai Pléh Csárda, más néven Bádog Gundel alapítója, Bábel István.

A közösségi oldalon jelentették be

A gyászhírt a Pléh Csárda jelentette be a Facebookon. Azt írták, hogy Bábel István még múlt hét szerda reggel hunyt el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Köszönjük!”

„Köszönjük, hogy voltál nekünk, Pista bácsi! Köszönjük, hogy tisztességre és becsületre neveltél minket! Köszönjük a mérhetetlen, soha nem szűnő tanítás vágyadat, amit felénk tanúsítottál” – írták.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Hiányozni fogsz!”

„Köszönjük, hogy vigyáztál ránk és egyengetted útjainkat! Hiányozni fogsz nagyon” – e szavakkal búcsúzott a Pléh Csárda személyzete az alapítótól.

Kecskeméten búcsúztatják

A posztban azt is közölték, hogy Bábel István temetése jövő hét kedden, november 22-én lesz a kecskeméti köztemetőben. Hozzátették: akik a temetésre nem tudnak elmenni, azoknak a Pléh Csárdában is lehetőséget biztosítanak arra, hogy virágokat vagy koszorúkat helyezzenek el egy kijelölt helyen.

Itt evett az amerikai sztárséf

A Kolozsvár utcai piacon található Pléh Csárdát azt követően ismerték meg sokan, hogy 2015-ben náluk evett az azóta tragikus körülmények között elhunyt amerikai sztárséf, Anthony Bourdain is.

Az ikonikus hely

Fotó: Pléh Csárda/Facebook

„Itt nincs borravaló”

A közösségi oldalon ismerősök, barátok és törzsvendégek is búcsúznak az ismert vendéglátóstól. „Sosem felejtem az egyik kedvenc mondatodat: itt nincs borravló ez nem a McDonald’s” – írta egyikük.

Megérte odamenni

„2017-ben én is jártam ott, emlékszem, kétszer is elmentem, amíg Budapesten voltam, pedig villamossal kellet mennem” – tette hozzá egy másik kommentelő. A népszerű helyen öltönyös és munkás vendégek egyaránt megfordultak

Óriás rántott szeletek

A hely nevezetességei az óriási, többkilós rántott szeletek, amelyektől még Bourdain is sokkot kapott, és nagyon elégedett volt, miután elfogyasztotta a kiadós étket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az alapító a legendás óriás hússal. Fotó: Pléh Csárda/Facebook