Hiába kérte Brigitta vajúdás közben, hogy császármetszéssel hozza világra a gyermekét, az orvos azt mondta neki, hogy erre nincs lehetőség. Végül császármetszéssel szülte meg kislányát, aki meghalt. A gyászoló szülők szerint műhiba történt.

Lombikprogrammal lett terhes

Horváth Norbert és felesége, Horváth Tarr Brigitta, miután összeházasodtak, gyermeket szerettek volna. Sokáig próbálkoztak, végül két év lombikprogram után esett teherbe Brigitta. Terhessége problémamentes volt. A szülésnél jelentkeztek a gondok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felsírt a gyerek

„Soha nem felejtem el azt a július 8-i napot. Altatásban voltam, amikor Karina császármetszéssel a világra jött…A férjem később mesélte, hogy a folyosón várakozva még hallotta, amint a gyermekünk felsír. Aztán csend lett” –mondta az atv-nek Brigitta.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Két orvos ment be

„Amikor a szobában felébredtem, a férjem mellettem volt. Rosszat sejtettem, amikor a kérdésemre azt felelte, még mindig nem hozták be a kisbabánkat. Aztán benyitott két, szomorú arcú orvos. „’Tragédia történt, meghalt a baba’” – mondták a Zala megyei házaspárnak.

Közölték a halálhírt

„Abban a pillanatban láttam a férjemet, ahogy épp megsemmisül. Fel se fogtam, mi történt. Azt feleltem, ez nem lehet igaz. Az orvos azt mondogatta, hogy nem tudják, mi történt, biztos, hogy beteg volt a babám” – mondta a gyászoló édesanya.

Nem volt problémás a terhessége

Brigitta terhessége alatt állandó orvosi felügyelet alatt volt, a magzattal soha semmilyen probléma nem volt.

Egy alvó babát látott

„Amikor megkérdezték, szeretnénk-e elköszönni a kislányunktól, a férjemnek nem volt ereje hozzá. Inkább kiment a szobából. Nekem nem volt választásom, hiszen az anyja vagyok, muszáj volt látnom őt. Mégis sokkot kaptam, amikor behozták a picit. Egy gyönyörű alvó kisbabát láttam. Aki nem nyitotta ki a szemét, nem nézett rám”.

Az anya kérte a császármetszést

A szülők azonban képtelenek voltak elfogadni az orvosok magyarázatát, főleg annak fényében, hogy korábban hiába kérték, hogy a kismama a fájdalmai miatt császármetszéssel hozhassa világra a gyermeket, a műtőben közölték velük, erre semmi szükség.

Jogi útra terelték az ügyet

Norbert és Brigitta végül úgy döntöttek, jogi útra terelik az ügyet. „A papíron az szerepelt, hogy a kislányunk halva született. Hogy 50 percig próbálták újraéleszteni. Csakhogy a férjem a folyosón hallotta, amikor a műtőben felsírt a pici. Ráadásul az orvosok utána egy szóval sem említették, hogy küzdöttek érte”.

Feljelentést tett

Az ügyet már a rendőrség és a szakértők is vizsgálják. Miután az asszonyt kiengedték a kórházból, másnap ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt feljelentést tett az illetékes rendőrkapitányságon.

Kártérítési felelőssége van a kórháznak

„Ebben az esetben az orvost büntetőjogi, a kórházat pedig polgárjogi, azaz kártérítési felelősség terheli. Sajnos, mindez már nem adhatja vissza a szülőknek az elveszített gyermeküket” – mondta az Ábrahám László, a családot képviselő ügyvéd. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció