Szörnyű tragédia történt egy iskolai kiránduláson hétfőn. Egy 13 éves fiú egy komáromi szabadidőparkban versenyzett a társaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni. Mire észrevették, hogy baj van a társukkal, percek teltek el. Végül mentőhelikopter vitte kórházba, ahol pár napon belül meghalt.

Rosszul lett a strandon

Amúgy arról beszámoltunk, szörnyen indult a hét a komáromi WF Szabadidőparkban, ahová mentőhelikoptert kellett riasztani. A strandon újraélesztésre volt szükség, miután rosszul lett egy gyerek. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az eset után azt mondta, hogy egy 10 év körüli gyermeket élesztettek újra sikeresen a szabadidőparkban. A kisgyereket a gyors beavatkozást követően mentőhelikopterrel szállították kórházba súlyos, életveszélyes állapotban.

Versenyeztek a medencében

Azóta kiderült, hogy a 13 éves Áron iskolai kiránduláson volt. Társaival azon versenyeztek, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni. A kisfiú percek óta mozdulatlan volt a víz alatt, mikor a gyerekek észrevették, hogy baj van. Azonnal segítségért futottak. Az úszómester ért elsőként a fiúhoz.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Újraindították a szívét

A mentősök szóvivője az RTL-nek azt mondta: „A helyszínen tartózkodók megkezdték az újjáélesztést, esetkocsi, mentőhelikopter is érkezett, emeltszinten folytatták a beavatkozásokat, sikerült a fiú szívét, vérkeringését újraindítani, mentőhelikopterrel szállítottuk kórházba”.

Meghalt a fiú

A kisfiú néhány nap múlva a kórházban meghalt. „Igazából 22 óra magasságában, jött ki a főorvos úr és közölte, hogy Áron elment. Nagyjából ott omlott össze a világ.” – mondta a Híradónak a kisfiú édesanyja. 

Nagyon várta a kirándulást

Az édesanya szerint Áron eleven, pörgős és nagyon barátságos gyerek volt, aki izgatottan várta az iskolai kirándulást. Napok óta másról sem beszélt. Azt azonban nem értette, hogy mit keresett a mély vízben. „Ez a víz alá merülés ez iszonyat veszélyes, én az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy hogy engedték bele, mert ha jól értelmeztem, akkor ez a majd két méteres medencében volt és ő nem tudott úszni”.

Egészséges volt

„Próbálták helyrehozni, amit lehetett meg is tettek, mert egyébként mondta is a doktor úr, hogy ez a legszörnyűbb, amikor egy teljesen egészséges, laborjait is nézték, a szívének sem volt semmi baja, nem az miatt történt ez az egész. Teljesen egészséges és lekapcsolt az agya és vége. Azt nem tudják helyrehozni” – mondta a gyászoló asszony. 

Elköszöntek Árontól

Mikor kiderült, hogy nem tudják a gyermekét megmenteni, még el tudtak köszönni tőle. „Még így el tudtunk tőle köszönni. Ez sokat számít, hogy el tudtuk mondani neki, amit érzünk és ott volt az egész család.”  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Vizsgálat indult 

Az eset után a szabadidőpark vezetősége belső vizsgálatot rendelt el – tudta meg a Híradó. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást.

Kiemelt kép: illusztráció, a komáromi WF-Szabadidőpark bejárata, a felvétel Adobe mesterséges intelligencia felhasználásával készült