Geszti Péter az egész ország számára ismerős, dalaival minden korosztály együtt nőtt fel. Kezdve a Rapülőktől, a Jazz+Az-on át a Gringó sztárig több zenei stílusban mindenki kedvence lett és folyamatosan frissességet tud hozni a hazai zenébe. Most a Mex rádiónak adott interjújában talán egy kicsit más oldaláról is megismerhetjük.

Az interjú alatt több fontos témát is érintettek. Szó volt például a kezdetekről, az Ászról, ahol Gesztit egy ország ismerte meg, a „korabeli X faktorban”. Továbbá az egész zenei pályájáról, a Geszti részvételével készült Dzsungel könyvéről, és Pál utcai fiúkról. Beszélt még a Salva Vita Alapítvánnyal való munkájáról, a hátrányos helyzetű emberek támogatásáról. Az ARC kiállításról is esett szó, és annak fontosságáról.

Geszti Péter tehát ismét megmutatta többoldalúságát, és azt, hogy miért szeretjük őt annyira. De mégis miben rejlik a titka? Az ő szavaival élve: „Fontos az, hogy meg tudjak újulni, és mindig más dolgokat hozni.” Ez mindenképpen igaz rá, hiszen az egyik legsokszínűbb és legkreatívabb előadóművész napjainkban.

A tudatos életmód a kulcs

Geszti nem utolsó sorban azt is elárulta, hogy nem csak a megújulás a lényeg, hanem az is, hogy hogyan tekintünk a dolgokra, az életünket alakító eseményekre. Minden döntés kérdése. Hiszen nem mindegy, hogy milyen szemszögből nézzük, ami történik velünk, és miképp reagálunk rájuk. A pozitív életszemlélet kimondottan nehéz talán napjainkban, de Geszti Péter életigenlő és pozitív életszemléletét hallgatva, ez akaratlanul is átragadhat ránk. Elgondolkoztató, hogy valóban milyen nagy szerepe van annak, hogy milyen szemüvegen át nézzük a világot.

Ahogy az interjúban is mondta: „Meg kell tanulni a pozitív dolgokat értékelni és a negatív dolgokat szépen kezelni utána lezárni őket (…) és azokat nem engedni, hogy belül a lelkedben, vagy akár a testedben mérgezzenek”.

Elmondása szerint őt is ez vezeti a mindennapokban, és inspirálja arra, hogy az életet teljes valójában élje, és ne ragadjon le az apró kellemetlenségeknél. Bár ezt talán kevesen tudják, de azt is elárulta, szokott vállalatoknak előadást tartani a pozitív gondolkodásról.

Mi a titok tehát, ami a zenészt is inspirálja, és ami minket is segíthet, hogy gördülékenyebben menjenek a dolgok? Egyszerűen az elengedés és a tovább lépés, megtanulni kiszűrni azt, ami igazán számít, és csak arra koncentrálni.Geszti Péter interjúja a Mex-nél egyébként megmutatja valamennyire a zenei ikon valódi emberi arcát, ami mindannyiunkat ösztönözhet.

Az interjút egyébként ezen a linken találjátok meg, illetve érdemes végig böngészni a rádió honlapját, ahol hasonló érdekes és színvonalas tartalmat találtok.

Zárásként hallgassátok meg (vagy éppen újra) szeptemberben debütált zeneszámát!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.