Nehéz döntést kellett meghozzon Keresztes Ildikó. Az énekesnő hosszú ideje ápolta már  időskori demenciában szenvedő édesanyját, ám be kellett lássa, egyedül már nem képes gondoskodni róla. Ildikó ezért úgy határozott idősek otthonában helyezi el szeretetett anyukáját.

Otthonba adta az anyukáját

Keresztes Ildikó a Hot magazinnak beszélt élete talán egyik legnehezebb döntéséről, a lapnak elmondta, az édesanyját, a rokkantnyugdíjas nagynénjével együtt egy szociális intézményben helyezte el. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már nem tudta egyedül gondozni

Az énekesnő bevallotta, már nem tudta egyedül gondozni a két asszonyt, a döntése miatt pedig lelkiismeret-furdalás gyötörte, ám kénytelen volt racionálisan gondolkodni ebben a helyzetben. Már csak azért is mert az anyukájánál előrehaladott állapotban van a demencia.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Demens

„Az ő állapota nagyon kettős. Fizikailag a korát meghazudtoló állapotban van: már elmúlt 83 éves, ám néha követni is nehéz, annyira aktív. Viszont a demencia előrehaladott állapotban van nála, ezért a mindennapok megélése mégis nehézségekbe ütközik. Meg kellett hoznom életem egyik legnehezebb döntését: elhelyeztem őt – a már korábban vele élő, rokkantnyugdíjas nagynénémmel együtt – egy szociális intézményben. Nem várhattam tovább az ő biztonsága és a saját nyugalmam érdekében” – magyarázta az énekesnő, aki hozzátette:

Nem akarta, hogy baleset történjen

„Nem szabad megvárni, amíg egy súlyos baleset elengedhetetlenné teszi a lépést, és arra is kellett gondolni, hogy úgy kerüljenek egy új helyre, hogy meg tudják szokni és idővel jól érezzék ott magukat”.

Szuper helyet talált

Ildikó egy szuper helyet talált az édesanyjának és a nagynénjének, ráadásul mindössze 10 percre vannak tőle, így sűrűn tudja látogatni a szeretteit. Sőt, az otthon lakóinak már koncertet is adott, hogy ő is adhasson az ott élőknek valami pluszt.

Nagyon szereti

Az énekesnő nagyon szereti az édesanyját, erről már többször beszélt is, valamint arról is, milyen sokat köszönhet neki. „Mondhatnám azt is, hogy anyukám rám tette fel az életét. Néha úgy tűnik, szinte olyan, mint Teréz anya. Végtelenül jó volt mindenkihez világéletében – nem csak hozzám –, sokak szemében abnormális módon is.”

Mások boldogságát szolgálta

„Sokszor kérdeztem tőle, mi ennek a forrása, mire csak annyit felelt, hogy így érezte magát igazán boldognak, hogy mások boldogságát szolgálta” – mesélte Ildikó, aki azt is elárulta, nehezen viseli, hogy az anyukája már nincs túl jól.

A család motorja volt

Nehezen fogadom el az állapotát, hogy lerobbant a család motorja, hogy aki immár háromszor menekült meg a halál torkából, most vesztésre áll a demenciával való küzdelemben. Viszont beszélnünk kell róla, mert azt vettem észre, hogy a világunkban ez még tabutéma, pedig manapság egyre több demens ember él. Ez korunk egyik népbetegsége, így nem dughatjuk homokba a fejünket, ha erről esik szó” – mondta az énekesnő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Keresztes lldikó – Forrás: TV2