Még három nappal a történteket követően is helyszínelők dolgoznak a romok közt. A szakembereknek egy 700 négyzetméteres területet kell átvizsgálniuk.

Már csak hárman vannak kórházban

Hazaengedték a kórházból az esztergomi robbantásban megsérült egyik TEK-est, így a Honvédkórházban már csak három terrorelhárítót ápolnak – hangzott el az RTL híradójának szombat esti adásában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem egyik pillanatról a másikra következik be a legrosszabb

Az összeállításban megszólaló korábbi túsztárgyaló szerint a szakemberek világosan látják, mikor, kivel, hogyan lehet tárgyalni, a kezelhetetlen állapothoz azonban hosszú út vezethet. Ennek állomásairól a bejegyzések is árulkodhatnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Magát hajszolja bele egy ilyen állapotba

„Egyre agresszívabb lesz a fenyegetés, egyre többen lájkolják, illetve írják, hogy csak téped a szádat, mikor fogod megcsinálni, és előbb-utóbb eggyé kell válni azzal a képpel, amit festett magáról, tehát nem tehet mást” – írja le az idevezető folyamatot Végh József.

Volt esély a sikerre

Az ügyészség még vizsgálja, hogy az előzmények alapján a fenyegetőző mennyire volt elszánt, a terrorelhárítók szerint volt reménye sikeres akcióra. A túsztárgyalás megkezdésekor a férfi nem működött együtt – mondta el még korábban a TEK főigazgatója.

Hol engedett, hol agresszívebb volt

Hajdu János elmondása szerint végig a több mint négy és fél órás tárgyalás folyamán agresszív volt. Voltak olyan hullámai a beszélgetésnek, illetve a tárgyalásnak, amikor úgy látszott, hogy megadja magát és úgy tűnt hogy engedékenyebb – ismertette. Hozzáfűzte, ez a hullámzás kísérte végig a tárgyalást.

Sajnos realizálta, amit ígért

Végül mégis beváltotta a fenyegetést és felrobbantotta a házát. A detonációban ketten meghaltak: a támadó, valamint a TEK egyik munkatársa. A legsúlyosabb sérültet, egy rendőrt még most is az esztergomi kórház intenzív osztályán ápolják. Négy társát ápolták a Honvédkórházban, de egyikük szombaton hazamehetett.

Hatalmas területet kell átfésülniük

Az orvosok szerint a többiek hosszú ideig fognak lábadozni. Egyébként három nappal a robbantás után még mindig dolgoznak a helyszínelők az esztergomi Búbánatvölgyben. A szakembereknek egy 700 négyzetméteres területet kell átvizsgálniuk.

Már nincsenek ott a robbantó maradványai

Úgy tudni, hogy J. László holttestét már elvitték a romok alól. Azonban további részleteket nem tudni, az ügyészség későbbre ígért tájékoztatást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkön Pintér Sándor belügyminiszter látható, amint a kórházban felkeresi az esztergomi robbantás egyik sérültjét. Forrás: a BRFK Facebook-oldala.)