Ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta tűz ütött ki egy 23. kerületi autóbontóban péntek délután, 10-15 méter magasra felhalmozott autóroncsok égtek. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint szombaton kora reggel még 300 négyzetméteren égett a soroksári autóbontóban előző nap keletkezett tűz.

Felszállt a fekete füst

Az Ócsai úton lévő járműbontóban mintegy 1500 négyzetméteren, 10-15 méter magasra felhalmozott autóroncsok, abroncsok gyulladtak meg. A tűz helyszínéről felszálló sűrű, fekete füst Budapest több pontjáról is jól látható volt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kétezer négyzetméteren gyulladt meg

A későbbi információk szerint a Virágpatak utca közelében, egy hulladékhasznosító telepen mintegy kétezer négyzetméteren, tizenöt-tizenhat méter magasan összehordott fém- és műanyaghulladék gyulladt meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nagy erőkkel oltottak.

A fővárosi és az érdi hivatásos, valamint a zuglói, a rózsadombi, a délegyházi, a gyáli és az üllői önkéntes tűzoltók a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének irányítása mellett még péntek este is nagy erőkkel oltották a lángokat, amelyek egy csarnoképületet is veszélyeztettek. Az OKF friss közlése szerint a tűzoltók pénteken késő estére akadályozták meg a tűz továbbterjedését.

Még mindig ég 300 négyzetméteren

Az OFK tájékoztatása szerint szombaton kora reggel még 300 négyzetméteren égett a soroksári autóbontóban előző nap keletkezett tűz.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a tűzeset helyszíne. Fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság