A Forbes idén is összeállította a leggazdagabb magyarok 50-es listáját, melynek élén olyan nevek szerepelnek, mint Mészáros Lőrinc vagy éppen Csányi Sándor.

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

A lista legtetetjén Mészáros Lőrinc áll, 479,4 milliárd forintnyi vagyonnal, ezzel pedig magasan verve Csányi Sándort, az ország főbankárát, aki csak a második helyet tudta bezsebelni, 393,4 milliárd forinttal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Mészáros Lőrinc több üzletben is érdekelt lett

A felcsúti milliárdos egyébként még több nagy üzletben szerzett érdekeltséget magának, ezek között szerepel a Paks II., a Budapest–Belgrád vasútvonal, valamint a három pénzintézet összeolvadásával létrejövő bankholding is, amellyel egy 740 milliárd forint értékű pénzintézet jön létre, így a második legnagyobb bank lesz Csányi OTP-je után.

A harmadik hely

A harmadik helyet Veres Tibor foglalja el, 258,6 milliárddal, őt a Wallis csoportról ismerhetjük.

Új belépők

A lista új belépői a Rahimkulov fivérek, a 4. és 7. helyen, vagyonuk együtt egyébként megelőzi Mészáros Lőrincét. Apjuk, Megdet Rahimkulov a rendszerváltás után a Gazprom képviselőjeként érkezett Magyarországra, és rövid időn belül hatalmas befolyása lett mind az energetikai, mind a bankszektorban.

Gattyán György is felkerült a listára

Az első tízben ott van Gattyán György is, akit erotikus tartalmakat szolgáltató oldalai lévén ismerhetünk, illetve neve többször felmerült Vajna Tímeával összefüggésben, ugyanis mint ismert Tímea és néha férje, az egykori filmmogul, Andy Vajna, Gattyán György villájában éltek korábban.

Itt a 10-es lista

  1. Mészáros Lőrinc és családja 479,4 milliárd forint
  2. Csányi Sándor 393,4 milliárd
  3. Veres Tibor 258,6 milliárd
  4. Rahimkulov Timur 257 milliárd
  5. Felcsuti Zsolt 246,1 milliárd
  6. Gattyán György 245,6 milliárd
  7. Rahimkulov Ruszlan 240 milliárd
  8. Demján Sándorné és családja 214,3 milliárd
  9. Szíjj László 184,4 milliárd
  10. Széles Gábor 146 milliárd

Apropó Vajna Tímea…

Ha már Vajna Tímeáról esett szó, akkor a leggazdagabb magyarok listája kapcsán is említést kell tegyünk róla, ugyanis az özvegy a 39. helyen szerepel jelenleg, a 38,6 milliárdos vagyonával, aki papíron új tulajdonosa lett májusban az Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfectnek. A VMT Holdings LLC ugyan Las Vegasba van bejegyezve, Vajna Tímea a Forbes kérdésére megerősítette, hogy ő a végső tulajdonos. Ezzel pedig olyan nagyágyúkat előzött meg, mint Váradi József, a Wizz Air tulajdonosa, Paár Attila építési vállalkozó, valamint Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, akinek a vagyonát 35,1 milliárdra becsülik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Itt a teljes lista!

A teljes listát ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Illusztráció