Valósággal tönkretették és szétlopták a hajléktalanok és drogosok a 2000 márciusában meggyilkolt Soproni Ágnes házát. Az egykor ünnepelt színésznő volt luxusingatlana a jelenlegi állapotában is megér 200 millió forintot, pedig a vakolat már szinte mindenhol leomlott, a tető szétégett. A család nem akar foglalkozni a milliós épülettel.

Luxusban éltek

Soproni Ágnes és diplomata férje jómódban éltek Budapest egyik legdrágább és legelegánsabb környékén, a 2. kerületi Üdülő utcában. A luxusingatlanukban volt minden: medence, több fürdőszoba is. Azonban a méregdrága felszerelések nem voltak hiánypótlók, és Ágiék házassága meg is romlott: közös gyermekük, András évekig élt külföldön az édesapjával, míg az anya maradt itthon a luxusingatlanban – írja a Bors.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Anyagi gondjai akadtak

Miután András visszaköltözött Magyarországra, azzal kellett szembesülnie, hogy édesanyjának súlyos anyagi problémái adódtak, és nem tudta biztosítani fiának azt a felhőtlen életet, amelyhez korábban szokott. Ekkor fordult a férfi az anyja ellen.

Szólt egy pizzafutárnak

Ezek után András megkérte az egyik pizzafutárként dolgozó ismerősét, akit a család csak Pepónak becézett, hogy végezze ki az édesanyját. A brutális anyagyilkosság immár több mint 20 éve történt.

Feldarabolta a színésznőt

A brutális gyilkosságot 2000. március 9-én követték el, az eset pedig a legtapasztaltabb nyomozókat is elborzasztotta. L. Zsolt egy kábellel gyilkolta meg az alvó Soproni Ágnest, majd a holttestét egy fürdőkádba vonszolta át feldarabolni. A holttest maradványait zsákokba tették, majd elásták a solymári erdőben – írja a Kékvillogo.hu

Fia a Csillag börtönben raboskodik

P. Andrást 2003-ban életfogytig tartó fegyházra ítélte a bíróság azzal a kitétellel, hogy az akkor 23 éves fiatalember legkorábban negyven év múlva szabadulhat. Soproni Ágnes fia és egyben gyilkosa jelenleg a szegedi Csillag börtönben raboskodik. Úgy tudjuk, az édesapja nem fordult el tőle, rendszeres küld csomagot neki.

Lakhatatlanná vált a horrorház

Már hosszú évek óta üresen és nagyon rossz állapotban áll a színésznő háza. A tető teljesen összeégett, így az eső és a szél folyamatosan rongálja az amúgy is romos épületet. Vakolat már szinte az egyik szobában sincsen, a vécécsészéket és mosdókat pedig vandálok törték össze.

Mindent elvittek

Az arra járó hajléktalanok már régen kivették vagy összetörték az ablaküvegeket, az ajtókat pedig minden egyéb mozdítható tárggyal együtt elvittek az épületből. A romos házban csupán néhány tárgy maradt meg, melyek feltételezhetően mind a színésznőé voltak: egy Latinovits-bakelitlemez, egy törött karosszék, egy lyukas teniszlabda, továbbá egy az alagsorban felépített medencébe hajított kanapé.

Még mindig százmilliókat ér

Egy neve elhallgatását kérő ingatlanszakértő azt mondta a lapnak, hogy a 2. kerületi Üdülő utcában egy üres telek is megér vagy 150-200 millió forintot, így Soproni Ágnes egykori otthonát is jó pénzért el lehetne passzolni. Ugyanakkor kérdés, hogy ki a tulajdonosa az épületnek, mivel a színésznő fiát méltatlanság miatt kizárták az örökségből, a szülei pedig már mindketten meghaltak.

Túl fájók az emlékek

A lap megkereste Solymos Tamás zenészt, Soproni Ági unokatestvérét, aki elárulta, hogy a rokonoknak még mindig rettenetes fáj az, ami történt. Éppen ezért nem is akarnak foglalkozni az épülettel. “Közülünk senki sem foglalkozik azzal a házzal. Az is lehet, hogy eladták, de az igazság szerint minket nem érdekel” – nyilatkozta a művész.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Soproni Ági – Forrás: Echo tv, belső kép: Soproni Ági egykori háza – Forrás: Echo tv