A Szent István-napi programsorozat részként vasárnap este minden eddiginél több, majdnem kilencszáz drón száll fel a fővárosban a Tűz és fények játéka elnevezésű programelem során. Összegyűjtöttük, honnan érdemes megnézni a 21 órakor kezdődő tűzijátékot. A legtöbben nagy valószínűséggel a Margit hídon, a Lánchídon és a Petőfi hídon lesznek majd, de hasonlóan nagy tömeg várható a rakpartokon is. 

Grandiózus lesz

A szervezők arról tájékoztatták szombat délután az MTI-t, hogy a Tűz és fények játéka részeként 34 ezer pirotechnikai effekt, grandiózus fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón óraműpontos repülése lesz látható. Az idei drón show különlegessége az lesz, hogy két helyszínen összesen 896 drón repül majd a magasba. Különféle alakzatokat formálnak majd a magyar történelem jelképeiből. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Flottákban repülnek

A drónok két szakaszban fognak repülni: az első flottában 152 darab, míg a másodikban 296 darab drón kapott helyett, amelyek repülési időtartama 2 óra 50 perc és 1 óra 35 perc lesz. A drónok a Duna fölötti égbolton 285 méteres magasságig repülnek majd fel. A létrehozott alakzatok szélessége 106 és 264 méter között váltakozik, legalacsonyabb pontjukon pedig 77 méterig süllyednek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szinkronban lesznek

A drónbemutató két helyszínén, a Parlament és a Petőfi híd fölött szinkronban zajlik majd, így a látogatók Budapest számos pontjáról láthatják az előadást. A nézők biztonságát 130 méter hosszú drónháló garantálja a Petőfi hídnál.

Több helyszínről

Az idei tűzijáték nagyjából 40 ezer darab pirotechnikai effektből áll majd, amiket több helyszínről lőnek fel. 50 pirotechnikus irányításával telepítik a tűzijátékot 7 bárkára, 65 pontonra, valamint az Erzsébet hídra és a Szabadság hídra. Az idei látványosság a Margit hídtól a Petőfi hídig tart a Duna fölött, mintegy 4,5 km hosszan.

Tömeg várható a hidakon és a rakpartokon

Vasárnap este a legtöbben minden bizonnyal a Margit hídon, a Lánchídon és a Petőfi hídon lesznek majd, de hasonlóan nagy tömeg várható a rakpartokon is. A Szent István Nap szervezői ezenkívül öt helyszínt ajánlanak a tűzijáték-figyelők figyelmébe.

Ahonnan érdemes nézni

A belvárosból gyorsan és könnyen megközelíthető a Gül Baba türbéje, ahonnan mind a Dunára, mind a városra szinte lélegzetelállító panoráma nyílik. A Gellért-hegy is hasonlóan jó célpont lehet, azon belül is a Filozófusok kertje, ahol hangulatos élő zene is emeli az este és a tűzijáték fényét.

Mehetünk még távolabb is

A pesti oldalról a szervezők a Bálna és a Petőfi híd közti parkos területet, a Nehru partot ajánlják. De mehetünk valamivel kijjebb is: kiváló helyszín lehet a svábhegyi Széchenyi-emlékmű és -kilátó vagy az onnan csak karnyújtásnyira található Sas-hegyi Látogatóközpont, amit ezen az estén kizárólag a fogyatékossággal élők és kísérőik látogathatnak, előzetes regisztrációt követően.

Remek a kilátás

A budai hegyeknél maradva hasonlóan remek lesz a kilátás a János-hegyi Erzsébet-kilátóból és a hármashatár-hegyi gömbkilátóból is. További remek kilátó-pont lehet a Halászbástya, a budai Vár Pest felé néző oldala, valamint a Vár alatt a Várkert Bazár. 

Egyedülálló panoráma

Budapest lassan rooftop nagyhatalommá válik, és ezekről a helyekről szintén megnézhetjük a tűzijátékot. Ott van mindjárt a budai Várban, a Hess András téri Hilton tetején található White Raven Skybar & Lounge, ahol vacsora közben nézhetjük meg a tűzijátékot. A 360 Bar ünnepi bulijára egyenesen New Yorkból érkezik a DJ. A Király Pál utcai SOLID Budapest is ünnepel augusztus 20-án, mindenkit egy pezsgővel és exkluzív ételsorral várnak. Szintén remek kilátás nyílik a tűzijátékra a Váci utcai St. Andrea Wine & Skybarból – ajánlotta összeállításában a welovebudapest.hu. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: vasárnap 21 órakor kezdődik a tűzijáték Budapesten. Fotó: archív