Túl van a kritikus első 24 órán az az őrmester, akit csütörtökön reggel megkéselt egy támadó a 4. kerületben a Kassai út egyik társasházában. A rendőrt életveszélyes állapotba szállították kórházba, majd azonnal megműtötték. Az orvosok azóta is küzdenek az életéért.

Ma felébreszthetik az őrmestert

A 26 éves őrmestert csütörtökön megoperálták, azóta mesterséges kómában tartják. Szerencsére a szervezete erős, jól reagált a beavatkozásra, így az állapota sokat javult, az orvosok úgy tervezik, hogy ma felébresztik.

A BRFK is megszólalt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök este Facebook-oldalán osztott meg részleteket kollégájuk állapotáról. Azt írták, köszönik a sok aggódást, munkatársuk állapota stabil, de még nincs túl a nehezén. 

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Budapesten vannak a családtagjai

Miközben a fél ország imádkozik a hős rendőr felépülésért, biztatják őt, hogy harcoljon az életéért, a családtagjai Budapestre érkeztek.

Donornak is sokan jelentkeztek

Sokan felajánlották, hogy szállást adnak nekik, így elkerülhetik az ingázást. Mások felajánlották, hogy vért adnak neki, de szerencsére erre egyelőre nincs szükség, az őrmester állapota továbbra is stabil.

A 4. kerületben történt az eset

Mint megírtuk egy 4. kerületi társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést december 24-én 6 óra 37 perckor – számolt be róla a police.hu.

Az egyik kiérkező járőrt szúrta meg a támadó

A bejelentésre kiérkező járőrpár egyik tagját az agresszív férfi egy késsel többször megszúrta, ezért társa életének védelmében a másik rendőr lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette. A megszúrt rendőrt kórházba vitték.

Azt hitték tűz van

Egy indiai férfi sikoltozást hallott a Kassai utcában egy panelházban. Arra gondolt, lehet, hogy tűz van az épületben, ezért felhívta a barátnőjét, aki az épületben lakik, hogy jöjjön le. A hölgy, mikor leért, egy földön fekvő, véres emberre talált a postaládáknál.

Megszólalt az egyik lakó

A Blikk megszólaltatta a társasház egyik lakóját, aki elmondta, a kukucskálón keresztül annyit látott, hogy egy férfi hatalmas késsel a kezében járkál a 6. emeleten, és ordibál.

Többször is megszúrta a támadó a rendőrt

A rendőrök kiérkezése után a támadó először arcon, majd combon, ezután pedig kétszer hasba szúrta az egyik járőrt, akinek a társa erre tüzet nyitott, tízszer lőtt, öt golyó találta el a támadót, aki a helyszínen meghalt.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán