Négy perc alatt mentett életet Balázs Benedek rendőr főhadnagy és kollégája a Dunán. A 18 éves lány a Margit hídról zuhant a sebes folyóba, életét az extra gyors rendőri reakciónak köszönheti.

A vízbe esett

2022. április 25-én 22 óra 25 perckor riasztották a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreit, mert valaki a Margit hídról a folyóba esett. A vízirendőrök két percen belül megtalálták a vízben sodródó fiatal nőt, akit a hajóba emeltek, és a partra vittek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kórházba vitték

A mentőszolgálat munkatársai a 18 éves lányt, aki az elsődleges adatok szerint könnyű sérüléseket szenvedett, további ellátásra kórházba vitték.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szemtanúk hívták a rendőröket

A lány, miután a hídról beesett az erős sodrású vízbe, szemtanúk azonnal kiszúrták, hogy baj van. Ezután értesítették a rendőröket.

Elindultak a helyszínre

„Kint voltunk a szolgálati hajóval a Dunán, amikor szólt az irányítónk, hogy menjünk a Margit hídhoz, mert bejelentés érkezett, miszerint a vízbe került valaki” – mondta a Borsnak Balázs Benedek rendőr főhadnagy, aki azonnal a helyszínre sietett.

Balázs Benedek, a hős vízirendőr

Forrás: BRFK

Segítségért kiáltott

„Körülbelül két perc alatt ott voltunk, és meg is láttuk a vízben a hölgyet, segítségért kiabált. Mellé álltunk a szolgálati hajóval, és be is emeltük, fél perc sem volt az egész”. A lánynak szerencséje volt, a víz ugyanis ekkor alig 12 fokos volt, így életmentő volt a gyorsaság, és az alig négy perces akció.

Összefüggéstelenül beszélt

„A fiatal hölgy a helyzethez képest jó állapotban volt, mivel tudott kommunikálni. Nyilván meg volt ijedve, összefüggéstelenül beszélt, de ami a legfontosabb, hogy a lehetőségekhez képest jól volt”– mondta a vízirendőr.

A Honvédkórházba vitték

A riadt nőt a Kopaszi-gáthoz vitték, ahol átadták a már ott várakozó mentősöknek, és további ellátásra a Honvédkórházba szállították.

Évek óta ment

Balázs Benedek évek óta életeket ment a vízen, már rendészeti középiskolában tanult, majd a katonaságnál szolgált. Már ekkor is kötődött a vízhez, így egyértelmű volt, hogy a rendészeti egyetem után a dunai vízi rendőröknél kötött ki. Profi kick-box harcos is, korábban világbajnokságon ezüstérmet is nyert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: vízirendőrök a Dunán – Forrás: police.hu