A TV2 Jóban Rosszban című sorozatának sztárja, Szorcsik Viktória két hónapja veszítette el imádott öccsét, Bélát. A színésznő és családja próbálja feldolgozni a veszteséget, amelyet a mindössze 37 éves férfi halála miatt éreznek, ám a gyászukat nehezíti, ami Bélával történt. Döbbenetes dolgokat mondott a színésznő arról, mi történt a kórházban a testvérével, hogyan bántak vele az ápolók.

Nem látták el megfelelően

A színésznő szerint felfoghatatlan és megbocsáthatatlan, amit a testvérével tettek. Megalázták, lelkileg bántalmazták, gúnyolták, ráadásul nem is látták el megfelelően. „Édesanyám telefonon nem egyszer volt a fültanúja annak, hogyan beszéltek vele” – mesélte Szorcsik Viktória a Blikknek.

Kikötözték

„Béla egyik éjjel leesett az ágyról, utána kikötözték, pedig ezt semmi nem indokolta, nem volt erőszakos. Nem tudott enni-inni, mozogni, tisztálkodni, az ápolók pedig ezen szórakoztak. Volt, hogy Béla éjjel sírva hívta az édesanyánkat, hogy miként bánnak vele. Amikor bementem hozzá, rá sem ismertem.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Zokogott

Nyújtotta a kezét, zokogva mesélte, hogyan bánnak vele, azt kérte, vigyük haza, mert ennél a bánásmódnál még a halál is jobb. Bevásároltam neki, ruhákat vittem be, de minden eltűnt. Mindenét elvették, a cipője is eltűnt, papucsban hozták haza a szüleim” – mondta a színésznő elborzadva.

Megalázták

Szorcsik Viktória testvérének, Bélának többek közt májzsugorodása, veseelégtelensége volt, és olyan súlyos állapotba került, hogy otthon a szüleink már nem tudták ellátni. A színésznő azt állítja, hogy az egyik budapesti kórházban megalázták, kinevették és nem megfelelően látták el súlyos beteg öccsét.

Halálsor

„Úgy gondoltuk, a fővárosban jobb ellátást kaphat, mint Salgótarjánban, így a Honvédkórházba került. Ott kiderült, a szervi problémákon felül tályog van a lábán, azonnal műteni kellett. Előtte is alig tudott járni, az operáció után pedig egy harminccentis vágásnak is gyógyulnia kellett. A Honvédkórházban a szükséges protokoll után úgy döntöttek, átteszik egy másik fővárosi intézménybe, amelyről később tudtam meg, hogy csak halálsorként emlegetik” – mondta a színésznő.

Vérmérgezést kapott

Bélát édesanyja Budapestre költözött, hogy a fia közelében lehessen. A család bízott a felépülésében, ám az átszállítást követően minden rosszra fordult. „Akkor már pelenkázni kellett az öcsémet, magatehetetlen volt. Mivel az ápolók nem figyeltek rá, nem tették rendszeresen tisztába, az ürülék belefolyt a sebbe és elfertőződött. Vérmérgezést kapott, majd kétoldali tüdőgyulladása is lett, mivel még a takaróját is elvették, éjjel pedig fázott” – emlékezett vissza Viktória.

Nincs sebészet

A fiatal férfit hazaengedték, de az állapota mit sem javult. Béla egyik szobatársa is megerősítette, amit a beteg fiú állított: megalázták és bántották. A kórházból felhívták a szülőket, hogy vigyék haza a fiút, mert nincs sebészük, nem tudják ellátni a sebét, utána pedig ne is hozzák vissza, hanem vigyék el a salgótarjáni kórházba. 

Fennakadt a szeme

„Bár mentővel kellett volna őt szállítani, a szüleim maguk jöttek fel érte és vitték el a tarjáni SZTK-ba, ahol átkötötték a sebét, és azt mondták az ottani orvosok, hogy nem értik, hogyan engedhették ki ilyen állapotban, ezután ­anyuék hazavitték. Béla örült, még sírt is a boldogságtól, hogy otthon lehet, ám pár óra múlva fennakadt a szeme és elvesztette az eszméletét. A kiérkező mentők három órán át küzdöttek, hogy visszahozzák az életbe” – mesélte Szorcsik Viki, akinek az öccsét ezután a salgótarjáni kórház intenzív osztályára szállították.

Nem tudtak rajta segíteni

„Anyu mindennap látogatta, etette, ha beszélt hozzá, néha kinyitotta a szemét. A halála előtti este hívtak minket, hogy menjünk be elbúcsúzni, de akkor már nem volt magánál. Hörgött, folyt a szájából a vér. Csak fogtam a kezét és elköszöntem tőle. Hajnalban vele álmodtam, tudtam, hogy meghalt, egy perccel később pedig jött is a telefon a kórházból. Mindent megtettek érte, de már nem tudtak segíteni” – sóhajtott a színésznő.

Aljas módon bántak a testvérével a budapesti kórházban

Szorcsik Viki nagyon mérges. Mint fogalmazott most tehetetlen düh van benne és sosem bocsátja meg, hogy így bántak a testvérével abban a budapesti kórházban a lelketlen ápolók. Nem akarnak kártérítést, mert az nem hozza vissza a testvérét. A színésznő azt szeretné elérni, hogy soha többé ne történhessen meg senkivel egy kórházban, hogy ilyen aljas módon, méltatlanul bánnak az ápolók valakivel.

KIemelt kép: Szorcsik Viktória – Forrás: Facebook/Szorcsik Viki