Erősen korlátozták Dunakeszin a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek mozgását. Erről tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a polgármestert. A döntés Dióssi Csaba közbenjárására történt.

Már kitették azokat a táblákat a 2-es útra amelyek tiltják, hogy a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek behajthassanak Dunakeszire – írja a Dunakeszipost.hu.

A célforgalom megengedett, tehát inkább az átmenő forgalmat korlátozzák. A táblákat a 2-es és az M2-es utakra tették ki.

A közútkezelő azt kéri a várostól, hogy a Pálya utcánál és az Alagi majori útnál is “zárják le” a zónát. Itt a táblákat a városnak kell elhelyeznie. Arra azért felhívják a figyelmet, hogy az Alagi majornál lévő telephelyek a nehéz teherautókkal megközelíthetőnek kell maradniuk.

Közben az egyik gödi facebookos oldalon arról írnak, hogy Gödön is meg kellene tiltani a nehéz teherautók áthaladását. Elvileg erre lenne is lehetőség, hiszen az M2-es a település mellett halad el, ott mehetnének a nehéz teherautók.

A nehézgépjárművek zaj,- rezgés,- és balesetveszélyesek. Az aszfaltozott utak gyorsabban tönkre mennek a nehéz teherautók súlyától, a házak is repedeznek, a gyalogos és biciklis forgalomra nézve pedig kifejezetten veszélyesek a településen belül közlekedő óriási teherautók.

Kiemelt kép: Dunakeszi főutcája – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu