Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható. A katasztrófavédelem munkatársai is folyamatosan dolgoznak Budapesten és Pest megyében.

Ónos eső

A nagy hó és a hosszú órákon át szakadó ónos eső kisebb káoszt okozott az ország egyes részein. Budapestnek is kijutott ebből bőven, a csütörtök első fele igencsak nehézkesen telt el, sok munkájuk volt a hatóságoknak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárták a Normafát

A 12. kerületi önkormányzat péntek reggel közölte, hogy lezárták a Normafát. Tették ezt az ónos eső miatt, miután a fákra rakódott jég az éjszaka alatt megvastagodott, így ágak és tényérnyi jégdarabok szakadnak le, illetve kisebb fák kidőlése várható.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Jégdarabok a fákon

„A fákra rakódott jég az ónos eső következtében az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható! Biztonsági okokból a balesetek megelőzése érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa erdőterületeit erdőgazdálkodói jogkörével élve lezárja!. Kérünk mindenkit a lezárás megszüntetéséig ne jöjjön a Normafára! Megértésüket köszönjük!” – írja a közlemény.

Munkában a katasztrófavédők

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek reggeli tájékoztatása szerint több mint száz helyen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, az esetek felében a fővárosban, illetve Pest, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegyében is a szokásosnál több feladatot adott az átvonuló csapadékzóna és az ónos eső.

Autók az árokban

„Éjfélig negyvenként elakadt járművet kellett menteni. Kilenc helyen a villamos vezetékek is megsérültek, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében néhány településen átmenetileg szünetelt az áramellátás” – írta az OKF.

Dolgoznak a katasztrófavédők

Forrás: MTI/Koszicsek Szilárd

Baleset Bicskénél

A balesetek sora ma is folytatódott, kora reggel kevesebb mint negyed órán belül kettőről is beszámolt a katasztrófavédelem. Az elsőnél kisodródott és árokba hajtott egy platós kisteherautó Bicskénél, az 1-es főút 30-as kilométerénél.

Nem járnak a buszok

Jegesedés miatt nem közlekedik a 60-as busz, és a 65-ös busz is csak szakaszosan jár a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) péntek reggel a BKK Info Facebook-oldalon. A 65-ös autóbusz Fenyőgyöngye és a Szépvölgyi dűlő között nem közlekedik a jegesedés miatt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Normafa – Forrás: MTI