Magyarország negyedik leggazdagabb emberét 50 millió forinttal károsították meg.

Lenyúlt milliárdos

Nem könnyű a milliárdosok élete sem, hiszen rendszeresen csalók, tolvajok, kóklerek célkeresztjébe kerülhetnek. Most éppen Gattyán György szaladt be a málnásba, több tízmillió forintja bánta, hogy óvatlan volt. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A főnöke kártyájának adatait használta

Magyarország negyedik leggazdagabb emberének az egyik munkatársa rendelt interneten eszközöket, pipereholmikat, a számla kiegyenlítésekor pedig a főnöke kártyájának adatait használta. Ekkor történt a baj – tudta meg a Blikk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem terheli felelősség

Nem véletlenül használta a kártya adatait a nő, volt hozzá felhatalmazása. Így a jelek szerint nem terheli őt felelősség az ügyben.

Ukrán és magyar bűnözők

A bulvárlap úgy tudja azonban, hogy éppen ennek a vásárlásnak a következményeként sikerült hozzáférnie a számlához egy magyar és ukrán bűnözőkből álló csoportnak. Mintegy 50 millió forintot emeltek le a számláról.

Nyomozás indult

Az eset után feljelentést tettek, a lap úgy tudja, hogy pénzmosás alapos gyanújával indult nyomozás. A bűnszervezet több feltételezett tagját sikerült azonosítaniuk a nyomozóknak, sőt, valakit őrizetbe is vettek.

Legyünk körültekintőek

A Gattyán György által alapított és tulajdonolt Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás elismerte, hogy főnöke valóban család áldozata lett. Hozzátette, maga is azt tapasztalja, hogy megnövekedett a hazai és a nemzetközi csalási kísérletek száma, így mindenkit arra intett, hogy legyen nagyon óvatos és körültekintő az adatai védelmében.

Óriáscéget vezet

Mint ismert, a magyar milliárdos hazánk egyik leggazdagabb üzletembere. 2001-ben alapított internetes vállalata, a Docler Holding rövid időn belül több százmillió dollár forgalmú óriáscéggé fejlődött, 2020-ban a Forbes legértékesebb, teljesen magyar kézben lévő magyar vállalkozásokról készített listáján a 2. helyre került. A tulajdonos 2013-ban úgy döntött, hogy cége székhelyét és fő tevékenységét külföldre, Los Angelesbe és Luxemburgba helyezi át.

Politikai „karrier”

A milliárdos a politikában is megmérette magát. A 2022-es országgyűlési választásokon miniszterelnök-jelöltként, nagy várakozásokkal indult el újonnan alapított pártjával. Végül 1 százalékot értek el. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció