Megcsípett egy darázs egy embert szerda délelőtt a szentendrei piacon. A BudaPestkörnyéke.hu úgy tudja, a helyi zöldséges alkalmazottját támadta meg a rovar, aki allergiás lehetett a darázsból az emberi szervezetbe kerülő méreganyagra. A férfi a helyszínen meghalt.

Küzdöttek az életéért

Az egyik szentendrei lakossági csoportban azt írják, a férfit megpróbálták újraéleszteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segítséget kértek

Nem messze a helyszíntől egy orvosi rendelő van, egy nő biciklivel rohant, hogy ott kérjen segítséget. Onnan is átrohantak a piacra, ennek ellenére nem sikerült megmenteni a férfit.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Isten veled, Rocco

Egy kedves, udvarias, segítőkész, jó humorú ember vesztette tragikus hirtelenséggel életét. Részvétem a családjának, utolsó pillanatig reménykedő munkatársainak. Isten veled, Rocco – írta egy kommentelő Szentendre Facebook oldalán.

Egész Szentendre gyászolja a zöldségest

Legutóbb egy rockzenész halt meg darázscsípés miatt

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, július 23-án darázscsípés miatt meghalt Ribarics Tamás rockzenész, a Tales of Evening zenekar gitárosa. Ribarics Tamást július 10-én csípte meg egy darázs. Az esetről a zenész Facebook-oldalán keresztül adott hírt egy ismerőse, aki Ribarics nevében írt a történtekről.

Sötét erő

„Kómába estem 07.10. napján 17:30 órakor. Egy kis darázs csípése miatt kerültem ebbe a szorult helyzetbe, hogy a testemet nem engedi szabadon valami sötét erő, nem tudok felébredni, beszélni, gitározni, zenélni- írták akkor a bejegyzésben, most pedig egy még szomorúbb hírt osztottak meg a külvilággal” – írta a zenész oldalán egyik ismerőse. Szombaton a H-music Hungary a Facebook oldalán bejelentette, hogy a gitáros a mai napon elhunyt.

Méreganyag kerül a szervezetbe

Egy darázscsípés jó esetben csak gyorsan múló kellemetlenség. Rosszabb esetben azonban súlyos allergiás reakciót vált ki, és halált is okozhat. A rovarcsípésekkel méreganyag kerül a szervezetbe, ami gyulladást vált ki, ez azonban esetek túlnyomó többségében csak a csípés helyén jelentkezik egyéb tünetek nélkül.

Allergiás reakciót válhat ki

Rossz esetben a méreg allergiás reakciót vált ki, a csípés életveszélyes lehet. Azonnali orvosi ellátásra van szükség, ha a csípést követő harminc percen belül hasi görcs, hasmenés, hányás, testszerte megjelenő csalánkiütés, sápadtság, nyelési zavar, szédülés, szájban vagy szemben jelentkező duzzanat, köhögés, torokszorító érzés, sípoló vagy nehézlégzés, eszméletvesztés jelentkezik. Ezek mind az allergiás reakció, anafilaxia lehetséges tünetei.

Anafilaxia tünetek

Önbelövő injekció

Mivel a rovarméreg-allergia életet veszélyeztető állapot, ilyen esetben azonnal ki kell hívni a mentőt. Kalcium vagy antihisztamin (pl. Fenistil tabletta vagy csepp) beadása ilyen esetben nem fog hatni, csak az adrenalin tartalmú önbelövő injekció (Epipen, Anapen) vagy a Tonogen injekció segíthet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció