Hétfőn este összeütközött két villamos Budapesten, a Boráros tér közelében. A baleset következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről. Több mentőegység érkezett a helyszínre, és egy súlyos, illetve öt könnyebb sérültet szállítottak kórházba.

Ráfutásos baleset történt

Érthetetlen, ráfutásos baleset történt, amikor két villamos összeütközött Budapest 9. kerületében, a Petőfi hídon, a Boráros tér közelében, a pesti hídfő lejárójánál. Az ütközés következtében mindkét villamos leszaladt a sínekről. A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyosan sérült a villamosvezető

A mentés során kiderült, hogy hatan sérültek meg az ütközés következtében, őket kórházba szállították. A hátulról érkező Combino villamos sofőrje súlyosan megsérült, hosszú időbe telt, amíg kiemelték az összeroncsolódott járműből. Az elhúzódó mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, a 4-es és a 6-os villamos 3 óra 30 perc óta ismét teljes vonalon közlekedhet – adta hírül a BKK Info.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Két villamos ütközött a Boráros térnél

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Egy üres villamos érte utol a menetrendszerinti járatot

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Egyelőre nem tudják, mi okozta a furcsa balesetet

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Nagy erőkkel érkeztek a mentők a helyszínre

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Nagy pusztítást végzett az ütközés

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

A kocsiszínbe hajtott az egyik Combino

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

A 2014-es és a 2026-os villamos ütközött

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Vizsgálják a baleset körülményeit

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

A főpolgármester jobbulást kíván

A balesettel kapcsolatban megszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is, aki mielőbb gyógyulást kívánt a sérülteknek, illetve kiemelte: a BKK-val és rendőrséggel vizsgálják, mi okozhatta a balesetet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: egymásba szaladt a két villamos. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK