A ráckevei nyomozók befejezték annak a helyi bandának az ügyét, akik bozótvágóval, csövekkel, gumilövedékes fegyverekkel felszerelkezve torolták meg családi sérelmeiket Kiskunlacházán. Haragosukat és annak ismerőseit megfenyegették, megtámadták, egyik áldozatukra rá is lőttek – a gyanú szerint.

Egy nyári napon vesztek össze

Egy szigetbecsei férfi hívta a segélyvonalat 2021 júliusában, miután rokonai megállították az utcán. Szóváltásba keveredtek, az indulat hevében pedig 58 éves apósa egy gumilövedékes fegyverrel háromszor rálőtt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eltalálta a golyó

A férfi így nyilvánítva véleményt az áldozat gyereknevelési kérdéséről és eszközeiről. A lövedékek a bal könyökét, illetve a jobb kezének nagy ujját találták el, könnyű sérülésekkel megúszta.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előre kitervelték

A rendőri intézkedéssorozat felszínre hozta az előzményeket: a csapat irányítója az 58 éves P. Jenő, egyik társa fia a 27 éves P. Dávid, a másik a 37 éves P. Viktor. Vélt vagy valós sérelmektől vezérelve 2021 júliusában fejükbe vették, hogy megfélemlítik az irányító vejét, annak ismerőseit, szeretteit.

Félelmet akartak kelteni

A trió szándéka jól tetten érhető volt, erejük demonstrálására minden olyan eszközzel rendelkeztek, ami az akarat hajlításához, megtöréséhez vagy félelembe taszításhoz vezethet.

„Megdöglesz, meghal az egész családod!”

Az egyik ilyen erődemonstrációjuk során a nyílt utcán, „fegyverekkel” a kezükben, autóval követtek egy másik sértettet, miközben azt kiabálták: „Megdöglesz, meghal az egész családod!”.

Volt, akit el akartak ütni

Egy másik áldozatot gépkocsival akartak elgázolni, nem rajtuk múlt a sikertelenség, a sértettnek sikerült elmenekülnie. Egy másik haragosukat otthonánál keresték fel, kocsijukkal többször a házához gurultak, majd jó néhány lövéssel zúzták be az ablakot.

Az egyik autó szélvédőjét is bezúzták

Forrás: police.hu

Csak lánya érdekeit védte

A csapat tagjait több rendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsították meg. Az 58 éves P. Jenő először tagadásban, később beismerésben volt, úgy nyilatkozott: természetesen védi lánya érdekeit.

A többiek nem ismerték el tettüket

Fia, a 27 éves P. Dávid a terhére rótt bűncselekményeket tagadta, vallomást nem tett, a gyanúsítás ellen panasszal élt. P. Viktor szintén panasszal élt a gyanúsítások ellen, a vallomástételt megtagadta.

Menekülés közben lőttek rá ismerősükre

A három férfi egy 2022. február 22-ei életellenes bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás gyanúsítottjaként azóta is letartóztatásban van. A gyanú szerint egy bekötő útra csalták ismerősüket, aki háttértámogató társaságával érkezett. Kocsijuk motorja még ki sem hűlt, amikor a közeli erdőből mindnyájukra rátámadtak, menekülésük közben többször rájuk lőttek, egyikük életveszélyes fejsérülést szenvedett.

Eljárást indítottak, már az ügyészségnél vannak az iratok

A Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a P. Jenő ellen 5 rendbeli folytatólagosan, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, P. Dávid ellen két rendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, P. Viktor ellen egy rendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte az ügy iratait átadta az ügyészségnek.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu