Végre most már ténylegesen itt a tavasz, hétágra süt a nap! Ilyenkor szerencsésebbek a kertes házzal rendelkezők, mert kint tölthetik szabadidejüket a friss levegőn. Ki kerti munkával, ki pedig passzív pihenéssel.

Ezzel együtt megindul a szezonja a kerti sütögetésnek is, hiszen nincs is jobb, mint egy szabad levegőn elkészített étel. Nemcsak az odakint megszárított ruhák illata más, hanem valahogy különlegesebb egy kerti grillen megsütött étel is, még akkor is ha kevesebb fűszert kapott.

Újra együtt a barátokkal!

Az elmúlt két év nem bővelkedett a társas összejövetelekben. De most már végre újra van lehetőség kimozdulni és meglátogatni olyanokat, akiket régen nem láttunk. Ha netán még kertes házban is laknak, akkor nincs más hátra, mint összehozni egy szabadban eltöltött közös hétvégi ebédet vagy vacsorát.

Nincs is jobb, mint egy munkával eltöltött nap után leheveredni egy kényelmes kerti napozóágyban és várni, hogy elkészüljön a finom étel. A Curver-Lifestyle webáruház műrattan kerti bútorai széleskörű választékot kínálnak a minőségi székek, asztalok és komplett garnitúrák kategóriáiban.

A kertben történő sütés-főzés szerelmesei általában kétféle ételkészítést szoktak kipróbálni. Ezek egyike a bográcsozás, amikor is isteni finom paprikás krumpli, gulyás vagy pörkölt készíthető. A húsimádók pedig élvezettel állnak neki a kerti grillezésnek.

Kerti sütők és kemencék változatos világa

Napjainkra már a grillsütők és kerti kemencék is nagyon sokféle változatban kaphatók. Érdemes a témát jól körüljárni, mielőtt egy ilyen termék vásárlására adjuk a fejünket.

A grillezés valójában a legősibb ételkészítési módunk, hiszen az ősember is a barlangjánál nyílt tűzön készítette el a zsákmányolt eledelét. Szinte minden ember szereti a nyárson, “tábortűz” mellett csorgatni a zsírt a szalonnából és enni a sült hagymát és húst. Ennek illata, íze és hangulata semmi máshoz nem fogható.

A kerti grillek esetében maga a sütés úgy történik, hogy a tálca alatt elhelyezett tüzelőanyag, (ami lehet pl. fa vagy faszén), égetésekor keletkező hő süti meg a hússzeleteket. Nekünk ilyenkor nincs más dolgunk, mint csak megfordítani néhányszor a finomságokat.

Egy új találmány: az egyszer használatos biogrill

Bizony előfordult már, hogy kirándulni mentünk és milyen jól jött volna, ha ott tudunk tábortüzet rakni. Természetesen csak a kijelölt tűzrakó helyen és figyelembe véve a tűzgyújtásra vonatkozó aktuális rendeleteket! Vagy lehet, hogy olyan is volt már, hogy vendégségbe mentünk, de a házigazdának nem volt ideje bármi ilyesmivel készülni.

Az ilyen igények kielégítésére született meg ez a nagyszerű találmány, amelynek minden eleme gyorsan lebomló, természetes anyagokból készült és egyszer használatos. Használat után elégethető a tűzrakó helyen a többi anyaggal együtt.

Egy olyan hordozható mini grillsütő telitalálat, amely éppen elegendő néhány személynek, hogy nagyszerűen belakmározzon egy fáradt nap után a szabadban. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki élvezettel fogja használni!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!