Ecser polgármestere, Gál Zsolt közleményt adott ki arról, hogy ismét felütötte fejét a koronavírus a településen. Azt is elmondta, hogyan kapták el a vírust a fertőzöttek.

A nyár beálltával a vírushelyzet úgy alakult, hogy hosszú ideig senki sem volt karanténban Ecseren, ezért a naponta történő jelentkezésem okafogyottá vált – írta, majd így folytatja:

„Két lakosunkról tudunk, akinek pozitív teszteredménye van, ezért őket és családjukat házi karanténba helyezték.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beszéltem velük, szerencsére jól vannak. Csak egyiküknek vannak tünetei, de azok is enyhék. ” – folytatja a posztban Gál Zsolt.

A fertőzésük helyszínéről annyit mondott el, hogy egyikük külföldön fertőződött meg a munkája során, a másikuk pedig vélhetően sporttevékenység közben Magyarországon.

„Mindkét család betartja az előírt karantént, az ellátásuk megoldott. Ismételten kérem, hogy ne hibáztassák a megbetegedett embereket, bármikor kerülhetünk mi is ebbe a helyzetbe.”

A polgármester teljes posztja ide kattintva olvasható el.

A polgármester szerint továbbra sincs ok a pánikra, viszont ismét jobban oda kell figyelnie mindenkinek a vírus elleni védekezésre.

Kiemelt kép forrása: MTI/Varga György