Ecser polgármestere, Gál Zsolt közleményt adott ki arról, hogy ismét felütötte fejét a koronavírus a településen. Azt is elmondta, hogyan kapták el a vírust a fertőzöttek.

A nyár beálltával a vírushelyzet úgy alakult, hogy hosszú ideig senki sem volt karanténban Ecseren, ezért a naponta történő jelentkezésem okafogyottá vált – írta, majd így folytatja:

“Két lakosunkról tudunk, akinek pozitív teszteredménye van, ezért őket és családjukat házi karanténba helyezték.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Beszéltem velük, szerencsére jól vannak. Csak egyiküknek vannak tünetei, de azok is enyhék. ” – folytatja a posztban Gál Zsolt.

A fertőzésük helyszínéről annyit mondott el, hogy egyikük külföldön fertőződött meg a munkája során, a másikuk pedig vélhetően sporttevékenység közben Magyarországon.

“Mindkét család betartja az előírt karantént, az ellátásuk megoldott. Ismételten kérem, hogy ne hibáztassák a megbetegedett embereket, bármikor kerülhetünk mi is ebbe a helyzetbe.”

A polgármester teljes posztja ide kattintva olvasható el.

A polgármester szerint továbbra sincs ok a pánikra, viszont ismét jobban oda kell figyelnie mindenkinek a vírus elleni védekezésre.

Kiemelt kép forrása: MTI/Varga György