Fényes nappal szemelte ki áldozatát a fiatal férfi. Észrevette ugyanis, hogy egy nő egyedül indul el túrázni az erdőbe. Utánament, disznóságot követett el ellene. Most megszületett a jogerős ítélet.

Hosszú évekig rács mögött marad a férfi

Jogerősen hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki még tavaly tavasszal követett, majd fényes nappal bántott egy nőt Csillebércen – derül ki a Fővárosi Törvényszék pénteki tájékoztatásából. Ezzel helybenhagyták a Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kifigyelte majd, a nyomába eredt

Az eset még tavaly tavasszal történt. A csillebérci gyermekvasút megállójából indulva vágott neki a Makkosmária felé vezető útnak egy nő. Azonban azzal nem számolt, hogy valaki felfigyelt rá.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezen az úton, a sínek mellett indult el

Gyorsan utolérte

A fiatal férfi percek alatt utolérte áldozatát. Nyakát átkarolta hátulról, befogta a száját, majd a földre nyomta, ahol szorosan lefogva tartotta őt.

A nő ellenállt

Ekkor elkezdett védekezni a sértett is. Dulakodtak, sikerült támadója fogásából kiszabadulni, azonban olyan erősen megrántotta őt, hogy hanyatt esett. Ezután a férfi rátérdelt és tovább zaklatta, a cselekmény eltűrésére próbálta kényszeríteni, a nő azonban ellenállt.

Nem volt semmi gond az elsőfokú ítélettel

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, a bűncselekményt helyesen minősítette.

Elegendő a büntetés mértéke

A kerületi bíróság az enyhítő és súlyosító körülményeket megfelelően vette figyelembe, az általa kiszabott joghátrány szükséges, de egyben elegendő a büntetési célok eléréséhez. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nyitókép a helyszíni szemle során készült.