A papírzacskók a közelmúltban nem csupán azért nyertek nagy teret a csomagolóiparban, mert környezetbarát megoldást jelentenek, hanem sokkal nagyobb testreszabhatósággal rendelkeznek, mint egy hagyományos műanyag szatyor. Arról nem is beszélve, hogy a biológiailag lebomló természetük lehetővé teszi a márkáknak, hogy megmutassák, mennyire törődnek a bolygóval.

Számtalan különböző formában és méretben léteznek, amelyek közül nagyon sok kapható például a Hunpohár Webáruház papírtermékei között is, és amelyeknek mind-mind megvan a maga egyedi felhasználása a különféle élelmiszeripari vállalkozások számára – legyen az akár egy étterem, bisztró, food truck, kávézó, pékség vagy akár egy élelmiszerbolt. 

Ha te is fontolgatod a papírzacskóra való átállást, akkor mindenképpen ajánljuk, hogy a döntés előtt válaszold meg az alábbi kérdéseket.

Biztonságos-e a csomagolás szempontjából?

Mivel a higiénia minden eddiginél nagyobb prioritást élvez, gondoskodnod kell arról, hogy minden csomagolóterméked biztonságos legyen az élelmiszer szempontjából, beleértve a tárolására vagy szállítására használt zacskókat is. Érdemes tehát érdeklődnöd a beszállítóknál, hogy ezeket higiéniailag megfelelő környezetben gyártják-e?

Az adott szatyor az igényeidnek megfelelő szilárdságú profillal rendelkezik?

A nagyobb szilárdságú papírzacskók gyakran erősebbek a műanyag megfelelőiknél, ha minőségi és fenntartható alapanyagokból készülnek. Pontosan ez a helyzet a Hunpohár Webáruház papírzacskóival is, amelyek gyártásához kiváló minőségű, etikus forrásból származó nátronpapírt használnak. Így akár az egész család számára elengedő étel kiszállítását is elbírják.

Most pedig nézzünk meg az említett webáruház által forgalmazott néhány típust. 

Egyszerű barna nátronpapír zacskók

Ezek a zacskók az egyik leggyakoribb típusok – a legtöbb áruház és élelmiszerbolt ezeket használja. Egyszerű barna nátronpapírból készülnek, és gyakran egy másik papírlappal megerősített alsó szegéllyel rendelkeznek. Azt viszont fontos hozzátenni, hogy ez az anyag nem túl tartós, de néhányszor azért még bevethetőek, mielőtt teljesen elhasználódnának. Ráadásul nagyon könnyen újrahasznosíthatók.

Sütőipari papírzacskók

A sütőipari papírzacskók ugyan a kialakításukat tekintve nagyon hasonlítanak a barna nátronpapír társaikhoz, de náluk egy picivel azért erősebbek. Széles körben használják őket becsomagolt ételek és italok szállítására. A gyerekek és irodai dolgozók körében meglehetősen gyakori kelléknek számít az ebédjük elvitelénél.

Hamburger, gyros, pita papírzacskók

A különféle formájú és méretű, viaszbevonatos papírzacskók L-mappa formája tökéletessé teszi őket a hamburger, gyros vagy pita tárolására. De az isteni finom, frissen sült, meleg perecek csomagolására is alkalmasak.

Reméljük, hogy ezzel a kis útmutatónkkal sikerült tanácsot adni ahhoz, hogy kiválaszthasd a vállalkozásod számára megfelelő megoldást, amely segíthet a márka terjesztésében.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.