A döbbenetes eset a Monor és Üllő közötti Péteriben történt 18 évvel ezelőtt, de csak most derült ki, hogy annak idején ki tette az újszülött kisfiút a szemeteszsákba. A bűncselekmény már majdnem elévült, de a rendőrök ismét elővették és most eredménnyel jártak, megtalálták a ma már 62 éves tettest.

Kisbaba a szemeteszsákban

Guberáló munkások találtak rá a fekete szemeteszsákba rejtett élettelen kisbabára. Az újszülött halálát fulladás okozta. Szegény éppen csak megszületett, nem sokkal később meghalt, meggyilkolták. Hogy ki és miért hagyta magára a babát, nem tudták a rendőrök kideríteni, ezért a nyomozást 2004. november 23-án felfüggesztették. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

440 gyanúsított

Az ügyet újra elővette a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya, és a korábbihoz képest, most eredménnyel jártak. Mint a rendőrségi sajtótájékoztatón Petőfi Attila vezérőrnagy elmondta, azzal kezdték a vizsgálatot, hogy számba vették azokat a szülőképes nőket, akik 2004. január 1. és december 31. között Péteriben hány szülőképes nő élt. Összesen 440 asszony – írja a Blikk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

DNS-minta

Innen szűkítették tovább a kört. Mindenkit meghallgatva 55 olyan nő maradt, aki szóba jöhetett a csecsemő anyjaként. Az adatgyűjtés és a beszerzett DNS-minták után látókörbe került, egy jelenleg 48 éves péteri nő, aki a gyermek biológiai édesanyja volt.

Meglett az anya

Az asszony a kihallgatáson elismerte, hogy 2004. szeptember 23-án éjjel egy kisfiúnak adott életet a családi házukban. Ott élt együtt a korábbi házasságaiból származó öt gyermekével és akkori férjével. Vallomásában elmondta, hogy nem tapasztalt magán terhességi jeleket, amiatt a szülés is váratlanul érte. Akkori férje, S. József szintén megdöbbent a nem várt eseményen. A házastársak között a kisfiú érkezése miatt heves vita tört ki.

Kegyetlen férj

A baba harmadik közös gyerekük volt, mivel korábban ikreik születtek, továbbá közösen nevelték a nő előző házasságából született három gyermekét. Kapcsolatuk megromlott, a férje féltékeny volt, többször megverte, lelki és fizikai terrorban tartotta. A veszekedés után a férj eltűnt a házból a gyermekkel együtt.

Hulladékkupacba dobta

Az asszony megpróbálta csendesíteni a férfit és kérte, hogy hívjon mentőt, majd ezt követően elment tisztálkodni a fürdőszobába. Ekkor a férfi egy paplanhuzatba tekerte az újszülöttet, majd kivitte az utcára, ahol egy műanyag szemeteszsákba is beletette. Ezután, mivel az utcában éppen lomtalanítás volt, az egyik hulladékkupacba rejtette a zsákot.

Megfenyegette az asszonyt

Visszatérve a házba nem mondta el a nőnek, hogy mit csinált, de megfenyegette: „Meghalsz, ha valakinek beszélsz a gyermekről”. Az újszülött élettelen testét még ugyanezen a napon, Péteri külterületén található szeméttelepen, hasznosítható dolgok után kutató személyek találták meg.

Senkinek sem beszélt róla

Az asszony annyira félt a férfi haragjától, hogy eszébe sem jutott beszélni a történtekről az eltelt tizennyolc év alatt. Még annak ellenére sem, hogy a házaspár azóta elvált. A nyomozók a biztonsági őrként dolgozó férfit elfogása után emberölés minősített esetével meggyanúsították.

S. József mindent tagadott. Ha a férfit nem kapják el, akkor meg is úszhatta volna, mert büntethetősége négy évvel később elévült volna. A tárgyalás tavaly májusban kezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken, ítélet még nem született. A férfi 10 évtől 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. Az akkor született kisfiú most 18 éves lenne. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció