December 29-én igazolták egy 33 éves ózdi férfi szervezetében a húsevő baktériumot, kétszer is megműtötték. Roland mégis belehalt a baktérium által okozott betegségbe, szervezetét felfalta a szörnyű kórokozó.

December végén betegedett meg

Decemberben egyik pillanatról a másikra változott meg annak az ózdi férfinek az élete, akinek a szervezetében húsevő baktériumot találtak. Az ózdi születésű férfi egy két és fél éves gyermek édesapja, emellett 2016-tól dolgozott Budapesten az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetnél. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A váci kórházban diagnosztizálták

Az orvosok először nem vették észre a szörnyű betegségét. Majd a váci kórházban diagnosztizálták, csak december 29-én derült ki, hogy húsevő baktériumot találtak a testében. Azonnal megműtötték, majd 31-én egy újabb beavatkozásra volt szüksége. Az ujjaitól kezdve az egyik karját végig felnyitották, hogy ki tudják tisztítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Válságos állapotba került

A férfi unokatestvére úgy nyilatkozott, bár a kórház dolgozói mindent megtettek a férfi gyógyulásáért, azonban néhány nap leforgása alatt került válságos állapotba a férfi: összeomlott a keringése, nem volt vérnyomása, gépek tartották életben.

Meghalt a férfi

Mivel a fertőzésben szenvedő betegnek rengeteg vérre volt szüksége, Ózd önkormányzata és a férfi családja is irányított véradásra kérte az embereket, azonban már nem tudták megmenteni az életét. Roland vasárnap este halt meg.

Felfalja a szervezetet

A húsevő baktérium a szakértők szerint bárkinek a bőrén megélhet és pusztán akkor van gond, ha bejut a szervezetbe. Például műtét, sebek, kiemelten háborús lőtt sérülések miatt. A baktérium fehérjebontó fehérjéket termel, ezáltal okozva gyulladásokat, a bőrt és a lágy részeket pedig képes megemészteni.

Menthető lett volna

A fertőzést megelőzni nem lehet, időben elkezdett antibiotikumos kezeléssel védekezhetnek ellene. A baktérium által okozott betegségbe a betegek 30–50 százaléka belehal. Néhány óra leforgása elég ahhoz, hogy a baktérium kezelés nélkül végezzen egy emberrel.

Menthetetlen volt

Az esetek többségében amputálni kell egyes testrészeket, de legtöbbször a fertőzöttek nem is élik túl. A 33 éves férfinél is ez történt. Mivel Roland szervezetében későn vették észre a baktériumot, így más késő volt, életét nem lehetett megmenteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: váci kórház