Holtan találták vasárnap reggel 17. kerületi otthonában Szilágyi Istvánt. A színész gyilkosság áldozata lett.

Holtan találták vasárnap reggel a Lópici Gáspárt alakító 82 éves színészt, Szilágyi István a Ripost információi szerint gyilkosság áldozata lett. A hírt több kerületi információkkal foglalkozó Facebook-csoport is megosztotta. Itt azt írják, az egész utcát lezárta a rendőrség, több mentőautó is a helyszínen van.

A BudaPestkörnyeke.hu egyik olvasójától úgy tudjuk, hogy kalapáccsal verték fejbe a színészt. Az elkövető valószínűleg a fia volt, a rendőrség vizsgálja az ügyet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szilágyi István 1937-ben született Gyomán. A színművészeti elvégzése után először Egerben volt színész, majd a Vidám Színpadhoz szerződött. Játszott többek közt a Bors című tévésorozatban, a Tenkes kapitánya című filmben.

Mégis a legtöbben a Keménykalap és krumpliorr egykori Lopici Gáspárjaként emlékeznek rá.

Több száz filmszerep után Szilágyi István az utolsó éveit mélyszegénységben élte. Devizahitel tartozása miatt szinte éheztek feleségével, összesen 99 ezer forint nyugdíjuk volt kettőjüknek. Ők tartották el fiúkat is, aki sokszor bántalmazta szüleit.

A Story magazin tavaly ősszel járt a színész rákoscsabai otthonában, akkor ezt írták: „A hely,  ahol a színész, valamint felesége Jolán és fiuk, Péter él, alkalmatlan a normális életre. A fürdőszobában a kád szinte használhatatlan, a lakás nagy részében omlik a vakolat, a fényért egy kislámpa felel, és amint elfogy a fa a tűzről, fogvacogtató hideg járja be a szegényes lakrészt”.

Kiemelt kép: Szilágyi István – Forrás: TV2