56 éves korában váratlanul elhunyt a Magyar Hírlap publicistája, író, újságíró, Galsai Dániel. 14 évvel azután, hogy egy taxi hátsó ülésén megállt szerelme, Albert Györgyi szíve. Az újságíró akkor azt mondta, akkor azt mondta, nem akar a szerelme nélkül élni.

Búcsúzás

„Búcsúzni kellene… Dobol a rövid hír a fülemben: meghalt Galsai Dániel. És ez most nem fricska. Vagy ha igen, akkor az utolsó és ilyen rosszat még sosem írt senki” – írja a néhai újságíró Facebook oldalán egyik barátja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Utolsó poszt

Galsai Dániel halálának körülményeiről annyit lehet tudni, hogy pár napja került kórházba, de hogy pontosan miben hunyt el, azt egyelőre nem közölte a család. Annyi biztos, hogy október 15-én posztolta ki a Magyar Hírlapnak írt cikkét a Fradi-Újpest meccsről. Vélhetően ez volt az utolsó írása.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagyon különböztek

Az újságíró és a műsorvezető 16 évnyi barátág után szeretettek egymásba. Györgyit és Danit sokan kérdezték arról, hogy mi a közös bennük, de ők csak nevettek a kérdésen és azt mondták: ”annyira különbözünk, hogy végül kiderült, hogy teljesen egyformák vagyunk!” Györgyi túl három váláson, a halála előtti nyáron tudatta, hogy negyedszer is férjhez megy. 

Politikailag is ellentétes oldalon álltak

Albert Györgyit és Galsai Danit egy világ választotta el egymástól, az egyikük a politikai paletta bal oldalán, a másikuk a jobbon helyezkedett el, egészen mást gondoltak a világról, mégis egymás karjaiban kötöttek ki. Szerelmüket inkább az önpusztítás jellemezte.

A taxiban halt meg

Albert Györgyi a TV2 Aktív című műsorába indult 2008. október harmadikán, amikor a taxiban ülve megállt a szíve. 44 éves volt. Dani majdnem beleőrült a gyászba.

Könyvet írt Györgyiről

„Nem szeretnék élni! Elvesztettem a legfontosabb embert az életemben, nem tudom, hogy mi lesz ezután. Két ember halt meg a mai napon – mondta Albert Györgyi halála után néhány órával, aztán hazasétált, tollat ragadott és megírta az élete egyik legszebb és egyben legszomorúbb könyvét: ”Szerelmem, Albert Györgyi” címmel. 

Pár hete nyilatkozott Györgyiről

„Györgyi az életemnek egy fontos és örök része. Sok időbe telt, míg tovább tudtam lépni, de egyenesbe jöttem, aztán bekopogtatott maga a csoda, a szerelem is. Azt hiszem, van élet a halál után. Dolgozom, csinálom, amit szeretek, és olyan életet élek, egy olyan kapcsolatban, amelyre Györgyi is azt mondaná, hogy így a jó” – mondta Galsai Dániel pár héttel ezelőtt a Blikknek.

Búcsúzik a szerelme

Galsai Dániel többet nem árult el mostani kapcsolatáról, de Facebook oldalán egy nő így búcsúzik tőle: “A szerelmem volt, még mindig az, az életem egy darabja megszűnt”.

Csendesen emlékezik

A műsorvezető halála után Dániel több bántó megjegyzést kapott akár Györgyi ismerőseitől is, pedig a bűne csupán annyi volt, hogy nem osztozott a gyászban, és a mai napig csendesen emlékezik meg egykori párjáról.

Sok mindent másként gondolt

„Harcban nem állok senkivel. Mai fejjel valószínűleg a halála után nem nyilatkoznék semmit, ugyanakkor szakmabeliként tudom, hogy ez nem volt járható út. Még Györgyi életében próbáltam a középutat megtalálni, mindig mondtam neki, hogy hagyjuk a bulvárt. Az utolsó éveiben nem arra „használta” a média, amihez értett, ő pedig csak sodródott az árral”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Albert György – Forrás: BPK montázs