Meghalt az az 54 éves nő, akit egy őrjöngő kínai állampolgár szurkált össze a Honvéd kórház Covid részlegén még szombaton. A férfi jelenleg elmegyógyintézetben van.

Meghalt az összeszurkált nő

Feladta a harcot, szerda reggel elhunyt a tanárnő, akit egy őrjöngő kínai férfi szurkált össze szombaton a Honvédkórház egyik Covid osztályán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fojtogatta betegtárást

Ahogyan BudaPestkörnyeke.hu is megírta, a 37 éves kínai állampolgár őrjöngeni kezdett az osztályon, először egy másik nőt fojtogatott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az áldozat lélegeztetőgépen volt

Ekkor pánik tört ki az osztályon, a férfi bement a lélegeztetett beteg közé és találomra kiválasztotta Mariannát, az 54 éves tanárnőt.

Kiszúrta a szemét

Egy sebészeti eszközzel nekirontott a magatehetetlen nőnek, kiszúrta a szemét és a testének több részét is megsebesítette. Olyan durván rontott neki a beteg asszonynak, hogy annak az agya is sérült.

Tanítványai bíztak a gyógyulásában

Mariannát ezután már csak gépek tartották életben. Tanítványai nagyon bíztak benne, hogy csoda történik és imádott tanárnőjük felépül.

A tettes drogfüggő

A kínai férfi drogelvonási tünetek miatt kezdett ámokfutásába, összesen öt embert sebesített meg, mielőtt elfogták volna a kórház udvarán. Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva.

Nem jutott anyaghoz

A férfi maga is lélegeztetőgépen volt előtte, valószínűleg a kórházi kezelése miatt nem jutott dirghoz és ez okozhatta az ámokfutását.

Nem tett beismerő vallomást

Kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire. Tettéért akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik, ám előfordulhat, hogy elmeállapota miatt elmegyógyintézetbe kerül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Honvéd kórház épülete, amelyben a Covid osztály működik – Forras. honvedelem.hu