Meghalt Benkő László, az Omega alapítója. A zenész hosszú ideig súlyos betegséggel küzdött.

Meghalt Benkő László

“Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt” – jelentette be Facebook-oldalán az Omega.

A rockzene nagy alakja volt

A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. “Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad” – írják.

Testileg, lelkileg megviselt

Kóbor János nemrég beszélt Benkő László betegségéről. Azt mondta, barátját a betegség  az elmúlt két évben testileg és lelkileg is rettenetesen megviselte.

Bevizesedett tüdő

Kóbor János pár napja azt mondta, hogy a legfrissebb hírek szerint kénytelen otthonában lábadozni, mert sem a bevizesedett tüdeje, sem a járvány nem teszi lehetővé, hogy kellő időt töltsön a szabadban.

Koronavírus-helyzet

„Laci fizikailag ugyanolyan állapotban van, mint eddig. Otthon lábadozik, természetesen gyakran, naponta beszélek vele telefonon. Ha jobban belegondolok, neki bizonyos szempontból még jót is tesz a koronavírus-helyzet, mivel a rendeletek értelmében nem tud elmászkálni, muszáj otthon pihennie” – mesélte akkor Kóbor János.

Imádkozzanak érte

Augusztusban Benkő László súlyos állapotban feküdt kórházban. A család és a barátok azt kérték akkor, mindenki imádkozzon érte.

Rákkal küzdött

Az Omega billentyűse néhány évvel ezelőtt küzdött meg a rákkal, úgy tűnt, sikerült felülkerekednie a betegségen. Az utóbbi időben azonban egészsége megrendült, nemrégiben belső vérzéssel újra kórházba kellett mennie.

A sok gyógyszer lehetett a rosszullét oka

Augusztusban arra gyanakodott, hogy a sok gyógyszer közül valamelyik, esetleg a rossz adagolás okozhatta a problémát. Akkor újra kezelést kapott és súlyosabbnak tűnt a helyzet, de szerencsére jobban lett.

A koronavírus sem tett jót a kezelésének

Benkő László a napokban nyilatkozott a Ripostnak, és elmondta, a koronavírus miatt, nem tehet túl sokat azért, hogy enyhítse betegségének tüneteit. A legendás zenészt először májdaganattal operálták meg, aztán a bőrén találtak elváltozásokat, amiatt kellett kés alá feküdnie. Nem sokkal később a rengeteg gyógyszer miatt gyengült le: bevérzett a gyomra és a nyelőcsöve, majd bevizesedett a tüdeje.

Kiemelt kép: Benkő László – Forrás: Facebook/Omega