65 éves korában elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója. A Szomszédok tanára 4 évvel ezelőtt vette feleségül Göcz Anna színésznőt, a későn jött szerelmükről a színész házaspár azt vallotta, hogy ez „egy földön kívüli kapcsolat köztük”.

Meghalt Böröndi Tamás

Hétfőn este elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója, megannyi színházi darab és több tévés film szereplője, az ország legismertebb mosolygyártója – írta közösségi oldalán a színház.

Gyógyíthatatlan fájdalom

 „Tragikus hírrel zárja évadát a Vidám Színpad! Nevünkhöz méltatlan módon, szívünkben gyógyíthatatlan fájdalommal adjuk tudtára rajongóinak a felfoghatatlan hírt, hogy színházunk vezetője, az ország egyik legismertebb mosolygyártója, BÖRÖNDI TAMÁS 65 éves korában, tegnap az esti órákban átadta lelkét az Úrnak!” – írja közleményében a Vidám Színpad.

Családja gyászolja

„Gyászolja felesége, Götz Anna, ikerlányai, 88 éves édesanyja, kollégái és azok a milliók, akiknek életében mosolyt csalt az arcára! Saját halottjának temetéséről később intézkedik a Vidám Színpad!” – zárja közleményét a színház.

Pályája

1980-ban színészként diplomázott Kazán István osztályában, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Színészi pályáját a debreceni Csokonai Színház társulatának tagjaként kezdte, mellette vendégművészként a Rock Színházban is szerepelt. A West Side Story című produkcióban Riff és Bernardo szerepét alakította. 1984-től a Fővárosi Operettszínházban, majd a Bodrogi Gyula által vezetett Vidám Színpadon játszott. 2002-től szabadfoglalkozású művészként dolgozott különböző társulatoknál.

Vidám Színpad

A Vidám Színpad 2013-tól új helyszínen, az óbudai Átrium EuroCenter bevásárlóközpontban tartja előadásait; Böröndi a társulat igazgatója. Korábban a Rock Színház musicalstúdiójában, majd az Arany 10 musicalstúdióban is zenés színészmesterséget tanított. A színház vezetése és a színészet mellett, díszlettervezéssel is foglalkozott.

Szomszédok

1989 és 1999 között a Szomszédok teleregény egyik szereplője volt. Ő alakította Nagy Csabát, földrajz – és testnevelés tanárt.

Szerelem

Böröndi Tamás és Götz Anna 2016-ban házasodott össze. Szerelmükről mindig meghatóan nyilatkoztak. Sokáig titokba akarták tartani kapcsolatukat, de kiderült számukra, hogy óriási reményt adnak a korosztályuknak.

Egy színházi próbán szerettek egymásba

A kaktusz virága című közös előadásuk hozta össze őket korábban. A produkció olvasópróbája után ugyanis visszalépett a színésznő korábbi partnere és az egyik kollégájuk Böröndi Tamást ajánlotta a helyére, aki el is fogadta a meghívást.

Nem ez volt az első házasságuk

„Sajnos nekünk nem ez az első házasságunk, de csak azért mert most találtuk meg egymást. Ebben egészen biztosak vagyunk. Nálunk a visszatérő refrén az, hogy “Hol voltál eddig?”. Mi eddig kerestük egymást! (…) A másik visszatérő mondatunk, hogy nem ér hiányozni ” – mondta egyik interjújukban Götz Anna.

Kiemelt kép: Böröndi Tamás és Göcz Anna – Forrás: Echo tv