51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter, olimpiai bajnok tornász. Csollányt december 3-án, pénteken szállították kórházba, koronavírussal fertőződött meg – közölte a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közös közleményében.

Elkapta a koronavírust

A sportoló még novemberben kapta el a koronavírust. Otthon gyógyult, de állapota olyan súlyos lett, hogy kórházba szállították. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tüdőgyulladással került kórházba

Csollány Szilveszter december 3-án került tüdőgyulladással a helyi kórházba. Mivel állapota gyorsan romlott, Budapestre, szállították. Az 51 éves tornász később lélegeztetőgépre került. Állapota kritikussá vált, úgynevezett műtüdővel tartották életben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A Korányiban küzdöttek érte

A sportoló életéért hetek óta az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben küzdöttek az orvosok. Egy ország imádkozott a felgyógyulásáért.

Sporttársai is szurkoltak neki

Több sportoló és híresség is a legjobbakat kívánta neki, köztük Csisztu Zsuzsa műsorvezető, aki a Facebook-oldalán megosztott egy közös képet: „Nem kellenek szavak, barátom Szilas! Veled vagyunk”– írta a bejegyzésében.

Sopronban született

Csollány 1970. április 13-án született Sopronban. A tornával átlagon felüli fizikai képességeinek és tanulékonyságának köszönhetően már ötévesen megismerkedett, Győrben. Amikor követte volna a bátyját, és inkább futballozni akart, az édesanyja és az edzője meggyőzték a folytatásról, és az is sokat számított, hogy már egészen fiatalon voltak sikerélményei a versenyeken.

Visszavonult a versenyzéstől

Az 51 éves olimpikon 2003-ban vonult vissza a versenyzéstől, utána anyagi gondokkal küzdött. Dolgozott Izlandon, majd Svájcban is, most Kismartonban edzősködik, s tanít Szombathelyen, az ELTE Savaria Egyetemi Központban külsős szakoktatóként.

Pályafutása

Első felnőtt nemzetközi érmét az 1990-es, lausanne-i Európa-bajnokságon szerezte, gyűrűn lett bronzérmes. 1992-ben már a párizsi világbajnokságon ért el második helyet. Három (1992, 1996 és 2000) olimpián szerepelt. Barcelonában még a hatodik, Atlantában már a második helyen végzett, karrierjét a 2000-es, Sydney olimpián koronázta meg, ahol gyűrűn olimpiai bajnok tudott lenni.

Nem találta a helyét az olimpia után

A reflektorfényből azért nem tűnt el, 2006-ban például a Sztárok a jégen című tévés showműsorban szerepelt, de 2010 környékén már a budapesti bulinegyedben csapolt sört a vendégeknek. Olimpiai bajoki életjáradékát elvitte a megugró svájcifrank-hitel, és ha nem is nélkülözött, nem élt jó körülmények közt. 2013-ban Izlandon vállalt munkát, két év után hazatért, később Ausztriában, Svájcban dolgozott.

A TV2-n szerepelt utoljára

Itthon edzőként nem találta meg a számítását, a szombathelyi főiskolán adhatta át tudását, illetve egy táncegyesületnél tanított akrobatikát. Nemrég szerepelt a TV2 Exatlon című műsorában is. A legutolsó hírek szerint Ausztriában dolgozott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Csollány Szilveszter – Forrás: MTI