Meghalt Damu Roland. A Jóban Rosszban egykori sztárja elkapta a koronavírust, napok óta mélyaltatásba tartották, életét műtüdővel próbálták megmenteni. A színész 47 éves volt.

Meghalt Damu Roland

“Megrendülten tudatom, hogy ma éjjel Damu Roland elhalálozott. Nincsenek szavak, marad a csend. Roli a szívünkben örökre velünk marad…” – írta Damu Roland Facebook oldalán egyik barátja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Családja megerősítette a hírt

A családból a Blikknek megerősítették a színész halálhírét. Damu Roland decemberben került kórházba – immár másodszor néhány héten belül. A színész nagynénje, Éva akkor könnyeivel küszködve nyilatkozott a Blikknek: nagyon aggódott az életéért küzdő színészért, aki két oltás után koronavírus következtében került az intenzív osztályra.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Maga hívott mentőt

Maga hívott mentőt, mert a köhögéstől már levegőt sem kapott. Mélyaltatásban tartották, műtüdő lélegeztette. Éva és a színész ismerősei a legrosszabbtól tartottak, ami most bekövetkezett.

Műtüdőre kötötték

Egyik barátja később azt írta: „Az állapota folyamatosan romlott, mélyaltatásos lélegeztetés után jelenleg műtüdőre kötötték. Az orvosok mindent megtesznek érte. Kérjük, hogy akik ismerik és szeretik Rolit mondjanak egy imát érte vagy küldjenek sok pozitív energiát”.

Nyár óta betegeskedett

Damu Roland egészségi állapotáról idén nyár végén érkezett először hír. Akkor arról számolt be a bulvársajtó, hogy betegségei miatt már nem tudott munkát vállalni. Ismerősöktől és barátoktól próbált pénzt kérni, hogy ki tudja váltani a gyógyszereket. 

A Jóban Rosszban-ban szerepelt

Damu Roland 2005-ben lett országosan ismert színész, amikor szerepet kapott a TV2 napi sorozatában. 6 évig alakította Várnagy Elődöt a Jóban Rosszban című sorozatban.

Bántalmazási ügye

2010-ben került bajba, amikor akkori barátnője, Palácsik Tímea (ma Vajna Tímea) azt állította, hogy a színész súlyosan bántalmazta őt. Pár hónap múlva a TV2 emiatt szerződést bontott Damu Rolanddal. Ezután előzetesbe került.

Börtönbe került

2012-ben jogerős ítéletében kétrendbeli személyi szabadság megsértésében, testi sértés bűntettének kísérletében és erőszakos közösülés bűntettében találta bűnösnek Damu Rolandot, és 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, továbbá 1 millió 79 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. 

Családot alapított

A büntetés-végrehajtási intézetből végül a példás magaviselete miatt 2 év és 3 hónap után, 2015. április 6-án szabadult. Ezután újra családot alapított.  

Elvált a feleségétől

Gondjai ezután sem oldódtak meg, feleségéről kiderült, hogy alkoholproblémái vannak, közben megszületett közös kislányuk. Nem sokkal ezután Roland elvált, kislányát azóta is felesége testvére neveli. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Damu Roland – BPK-montázs