Meghalt Damu Roland édesanyja. A színész másfél hónappal ezelőtt hunyt el koronavírus miatt, Ica néni akkor még azt mondta, hogy imádkozik fiáért. Rolandot egyébként még mindig nem temették el.

Meghalt Damu Roland édesanyja

Hosszú betegség után elhunyt Damu Roland édesanyja, alig másfél hónappal fia halála után – írja a Blikk a családra hivatkozva. A színész december 27-én hunyt el, a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kitiltotta szüleit a temetésről

A Jóban Rosszban egykori színészének temetését édesanyja már nem érte meg. Damu Roland halála után családi perpatvar alakult ki, mert az egyik rokon állítása szerint a színész még életében megtiltotta, hogy szülei részt vegyenek a temetésen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem volt felhőtlen a kapcsolatuk

A színész és édesanyja kapcsolata sosem volt felhőtlen, halála után azonban szülei újra felvették a kapcsolatot, hosszú idő után. A sok vita ellenére felülkerekedhetett az anyai szeretet, hiszen egy gyermek elvesztése mindig hatalmas fájdalom, és ezt az édesanyja is átérezhette: néhány héttel fia halála után ő is elhunyt.

Imádkozott fiáért

Amikor Damu Roland válságos állapotban feküdt a kórházban, édesanyja nyírábrányi otthonában meglátogatta őt egy újságíró. Az asszony akkor nem akart nyilatkozni, annyit mondott, hogy imádkozik Rolandért.

Verte az édesanyja

A színész évekkel ezelőtt megjelent könyvében részletesen beszámolt hányattatott gyermekkoráról. A kiegyensúlyozatlan családi légkör pszichésen már korán megtette a hatását: Roland  elmondása szerint már az óvodában folyton bepisilt, a gyerekek sokat csúfolták, otthon pedig napjában többször is megverte őt az édesanyja.

Alkoholproblémái voltak

„Apám nagyon sokszor vitt a fülészetre. Hazajött hajnalban vagy reggel a zenélésből, és én már ott vártam felöltözve, hogy menni kell, mert fáj a fülem. Anyám olyankor már vagy képzeletbeli patkányokat, vagy pókokat kergetett a falon. Sosem volt ott semmi, de ő látta. A gyógyszer és az alkohol művelte ezt vele. Na, én benne voltam a »játékban«: amikor ő patkányokat látott a falon, akkor én elővettem a seprűt és ütögettem a falat. Közben kiabáltam, hogy »Hess, patkány, hess!« Előfordult, hogy kaptam egy pofont, mert melléütöttem a patkánynak. (…) Nagyon furcsa család volt a miénk. A szüleim sosem puszilták meg egymást. Nem voltak kedvesek egymással. Nem ettünk együtt. Nálunk nem volt sem közös reggeli, sem közös ebéd, sem közös vacsora. Sosem mentünk együtt sehova. Anyám és apám nem beszélgettek. Nem ültek össze, nem tudtak szépen beszélni egymással” – írta könyvében a színész.

Két vérszerinti testvére született

A kis Rolinak két húga született a szülei házasságából: Klaudia és Anita, majd az édesanyja újabb kapcsolatából később féltestvérei is lettek.

Damu Roland édesanyja, ica néni

Forrás: TV2

Rossz volt a szülei házassága

Roland arról is írt, hogy szülei házassága rettenetesen alakult, gyakori volt az üvöltözés, tányértörés, és Roland édesanyja többször megjárta a pszichiátriát is. Emlékei szerint gyerekként végig kellett hallgatnia, ahogy az édesanyja a szomszéd szobában mulat a szeretőivel, míg az édesapja munkában volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Damu Roland