Elhunyt Dobos Attila zeneszerző. Mary Zsuzsi egykori férje, úgy tudjuk, egy ideje súlyos szívbetegségben szenvedett.

Meghalt Dobos Attila

Nyolcvanéves korában elhunyt a Táncdalfesztiválok sztárja, és rengeteg felejthetetlen magyar sláger szerzője, Dobos Attila. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fogorvos diplomát szerzett

Az ismert és sokak által rajongott előadő 1941. április 27-én látta meg a napvilágot és már a húszas éveire befutott énekes lett, miközben fogorvos diplomát is szerzett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámó kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás lemeze is megjelent.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mary Zsuzsi férje volt

Gyakran lépett színpadra feleségével, Mary Zsuzsival, akivel 1965-ben házasodtak össze és öt évig voltak együtt. Angéla lányuk Németországban született meg. Amikor külföldre települt át, a rádióadók a dalainak sugárzását abbahagyták, a lemezét betiltották, és a boltokból megsemmisítés céljából visszavonták.

A LikeNews.hu korábban írt Dobos Attila és Mary Zsuzsi viharos házasságáról. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elérni.

Forrás: slagermuzeum.hu

1985-ben tért vissza Magyarországra

Később visszatért Magyarországra, 1985-ben jelent meg második lemeze Dobos Attila új dalai címmel. 1991-ben jelent meg korlátozott példányszámban Az ember tragédiája című operája.Negyedik felesége a nála 34 évvel fiatalabb Éva, akitől három gyermeke született: Mimi, Attila és Mercédesz.

Négyszer nősült meg

Nagy szívtopró hírében állt. Kalandos élete során négyszer is megnősült. Végül a nála 34 évvel fiatalabb Erzsébet oldalán találta meg a boldogságot, akinek 2021 szilveszterén kérte meg a kezét és aki akkor is mellette volt amikor egészségi állapota romlani kezdett.

Házasodni akart

Dobos Attilának nagy tervei voltak, szerette volna már tavaly feleségül venni kedvesét, aki nem csak társa, ápolója is volt. De erre már nem került sok…

Rengeteg slágert írt

Több dal is megőrzi emlékét: Mama, Kövek a vízparton, Isten véled édes Piroskám, Nyári zápor, Albérlet az emeleten, Annyi ember él a Földön, Minden ember boldog akar lenni, Annál az első ügyetlen csóknál…

Ez volt Dobos Attila egyik legismertebb szerzeménye

Kiemelt kép: Dobos Attila – Forrás: Facebook