Halálos baleset történt egy magyarországi kalandparkban. Egy 16 éves fiú vesztette életét, amikor egy kidőlt fa a földre rántotta a kötélpályát. Az egyik sérültről azóta kiderült, hogy maradandó fogyatékosságot szenvedett. A vizsgálatok szerint ketten is felelősek Zsigmond haláláért, öt évre is rács mögé kerülhetnek.

Tragédia a kalandparkban

A Kékvillogó.hu számolt be arról korábban, hogy egy 16 éves fiú meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek, amikor egy kidőlt fa leszakított egy kötélpályát a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában. Másfél emelet magasságból zuhantak le a fiúk. Egy iskolás kirándulócsoport szórakozott a kalandparkban, amikor többen leestek a drótkötélről. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Osztálykiránduláson voltak

A tizedikes fiú társaival osztálykiránduláson volt, a kamaszok az összes program közül leginkább a kalandparkot várták. Boldogságuk azonban egyetlen pillanat alatt változott sokkoló drámává, amikor az egyik kötélpályáról Zsigmond a mélybe zuhant.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Esélye sem volt a túlélésre

Gyökerestül kifordult az egyik fa, amelyhez a drótkötél rögzítve volt. A fiúnak esélye sem volt a túlélésre, a földre érés pillanatában meghalt.

Két fa közé szorult

A fiú halálát nem a becsapódás okozta, hanem hogy a teste két fa közé szorult. Zsigmonddal együtt a kötélpályán voltak még többen is, egy diákot medencesérüléssel szállítottak kórházba, harmadik társukat a mentők a helyszínen ellátták, vélhetően sokkot kapott a történtektől. Az egyik sérültről azóta kiderült, hogy maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Megemlékezés a keszthelyi gimnáziumban

A keszthelyi Vajda János Gimnázium előtt percről percre gyűltek a mécsesek. Diáktársak, barátok jöttek gyertyát gyújtani, de rengeteg olyan helyi lakos is eljött, aki csak látásból ismerte Zsigmondot.  Feketébe öltözve, lehajtott fejjel mentek be együtt a gimnázium épületébe a megemlékezésre.

Ketten is hibáztak

A kalandpark vezetője a 2020-ban történtek után azt mondta, a tragikus baleset előtt 3 hónappal favizsgáló szakember végzett ellenőrzést a kalandparkban. Az ügyészség szerint, mindennek ellenére a favizsgáló és a park tulajdonosa is hibázott.

Elkerülhető lett volna

„A kalandparkot üzemeltető elsőrendű vádlott, foglalkozási szabályszegése vezetett a balesethez, amit a másodrendű vádlott, aki a megfelelőségi tanúsítványt kiállította megakadályozhatott volna, hogyha a foglalkozási szabályokat megfelelően teljesíti” – mondta Vassné Szele Adrienn a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Öt évet is kaphatnak

A Tények úgy tudja, a két férfi ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat. Ha bűnösnek találják őket, akár 5 évet is kaphatnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: archív