Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a BRFK, miután szombat hajnalban meghalt egy csecsemő az egyik budapesti anyaotthonban.

Felmosóvödörben találták meg

Meghalt egy öthónapos kislány egy 17. kerületi anyaotthonban, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult nyomozás. A rendőrség tájékoztatása szerint 5 óra 25 perckor kapták az értesítést, miszerint szülei a velük egy ágyban alvó babát az ágy mellett álló, vízzel teli felmosóvödörbe esve találták. A csecsemő életét már nem lehetett megmenteni. BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Emberölés miatt nyomoznak

A Budapesti Rendőr-főkaptányság Életvédelmi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást – áll a közleményben.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felelőtlen házaspár

2018. január 18-án egy páros a Szegedhez közeli falu hoteljében szállt meg a kislánnyal együtt, ahová magukkal vitték a férfi által beszerzett amfetamint is. Ezt követően, délután 5 körül a felnőttek figyelmetlenségből olyan helyen hagyták a por állagú amfetamint, ahol a kisbaba elérte, így a drog a csecsemő szájába, majd a szervezetébe került.

Belefulladt a drogba

A vádirat szerint az öt hónapos kislány halála valamivel éjfélt megelőzően állt be a kábítószer okozta légzési elégtelenség és az azzal összefüggő egyéb okok miatt.

Megfulladt a gyerek

A gyermeket az ágyon lévő nagyméretű párnák közé fektették, ahol a kábítószer hatása alatt álló gyermeknek lehetősége volt az ágyneműbe történő befordulásra, így a fulladás és a kábítószer okozta mérgezés következtében a gyermek még aznap éjjel a helyszínen az életét vesztette.

Mosáshoz készülődött a család

2020 júniusában a borsodi család mosáshoz készülődött, ezért a férfi kivitte az udvarra a keverőtárcsás mosógépet és a centrifugát. A nyári konyhában, egy kisméretű fazékban vizet melegített, majd amikor felforrt, fedő nélkül a nyári konyha bejárati ajtaja előtti járdaszakaszon letette a földre.

A kisfiú beleesett a forró vízbe

Eközben a mosógéptől nem messze játszott a 6 éves kisfia. A férfi hozzálátott a mosógép tisztításához a kerti csapnál, amikor a játék közben szaladgáló gyermek a forró víz közelében szaladgált, majd megbotlott és beleült a mögötte lévő fazékba.

Kórházba vitték a kisfiút

Kiabálására a férfi rögtön kikapta az edényből, élettársával együtt levetkőztették, és a kerti csapnál azonnal hűteni kezdték, majd vizes törölközőbe csavarva kórházba vitték.

Életveszélyes állapotba került a gyerek

A gyermek testének mintegy 60 %-án másodfokú és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, melynek következtében közvetlenül életveszélyes állapotba került. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bűnügyi helyszínelő egy 17. kerületi anyaotthonnál, ahol meghalt egy öthónapos kislány – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán