Rosszul lett egy utas Pécelnél a Budapestről Miskolcra tartó Szinva InterCityn. A helyszínre kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A társaság közleménye szerint a szerelvény a hatósági intézkedés miatt Pécel állomáson maradt, az utasok egy másik vonattal utazhatnak tovább Miskolc felé.

A MÁV hivatalos közleményében ez áll: A Budapestről Miskolcra tartó Szinva InterCity (IC 502) Péceltől nem közlekedik tovább, mert a vonaton egy utashoz mentőt hívtak. A Szinva IC utasai a Jázmin InterCity-vel (IC 562) utazhatnak tovább Miskolc felé.

Sokkot kapott a sofőr az IC miatt

Legutóbb akkor írtunk InterCityvel kapcsolatos problémáról, amikor mág novemberben néhány pillanaton múlt annak a taxisnőnek az élete, akinek az autója becsúszott a peron és a vágány közé a kavicságyba Vecsésen.

A sofőr mindent megpróbált, hogy autója kiszabaduljon a csapdából, de előtte és mögötte másodperceken belül lecsukódott a sorompó.

Vecsésen a dombtetőre épült vasúti átjáró pont kettészeli a települést. Szinte percenként haladnak át  a tehervonatok és az Intercityk, aki nem figyel, könnyen beragad a két sorompó között.

A helyiek azt mesélték, hogy nagyon veszélyes ez az átkelő. Sokan gyalog is rettegnek átkelni rajta. Állítólag a múlt héten is beragadt egy autó ebben az átkelőben, akkor utolsó pillanatban sikerült letolni a sínekről.

Kiemelt kép: illusztráció