Meghalt Gyenesei István, a második Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztere. az MSZP-s politikus egy éve jelentette be, hogy rákkal küzd, emiatt jobb karját is amputálni kellett. Műtétje után egy héttel már újra dolgozott a Somogy Megyei Közgyűlésben. 2 hónapja arról beszélt, hogy kiújult a betegsége.

Meghalt Gyenesei István

„Elfogadva az elfogadhatatlant tudatjuk, hogy Dr. Gyenesei István életének 76. évében, türelemmel viselt, súlyos betegség után megtért a Teremtőhöz. Gyenesei István örökmozgó volt. Alkotott és küzdött. Alkotott, hogy Somogy és Magyarország boldogabb legyen, és küzdött, hogy a dolgok jóra forduljanak. Küzdött akkor is, amikor az esélyek nem mellette szóltak. Hitt az életben, a gyógyulásban. Az Örökmozgó most megpihen. De mindaz, amit létrehozott, mindörökké velünk marad, és bennünk él tovább. Szeretünk” – írta a volt politikus közösségi oldalán a család.

Rosszindulatú daganata volt

A volt önkormányzati miniszter tavaly májusban jelentette be, hogy amputálni fogják jobb karját, mivel rosszindulatú daganatot találtak nála, orvosaival és családjával együtt hozta meg ezt a nehéz  döntést. Azt írta, a folyamatos fájdalom ellenére várja az új kihívást, és egy kézzel is teljes életet fog élni.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem akarta, hogy sajnálják

Gyenesei István akkor azt kérte mindenkitől, hogy ha a beavatkozást követően bárhol találkoznak vele, ne lásson az arcokon sajnálkozást. „Mert én ugyanaz leszek, mint aki voltam. A mindig optimista és vidám, tenni akaró Gyenesei Pisti, aki szereti az egész világot és a világ is szereti őt. Érzem, hogy van még feladatom”.

Amputálták a jobb karját

Forrás: Facebook

Műtét után dolgozott

Hat nappal az amputációs műtét után, pedig már a Somogy Megyei Önkormányzat közgyűlésén is részt vett. „Mert ma volt a közgyűlés. Ezzel a természetességgel, de cseppet sem természetes módon. Nyilván a 38 évnyi „megyei önkormányzati” szolgálat beidegződése, az öröklött génjeim és a teremtő Isten szándéka is benne volt ebben a helyzetben. Hálás vagyok, hogy ott voltam, hogy ott lehettem” 

Elbúcsúzott kollégáitól

Idén januárban, egy interjúban beszélt arról, hogy újra daganatot diagnosztizáltak a szervezetében, ennek ellenére a közelgő önkormányzati választásra készült. Februárban pedig már a szeretett szervezetétől, a Somogyért Egyesülettől is elbúcsúzott. Akkor azt írta, életesélyei csökkennek.

A legfiatalabb elnök volt

Gyenesei István 37 évesen az ország legfiatalabb megyei tanácselnöke lett Somogyban. 2006-ban egyedüli függetlenként, a Somogyért Egyesület képviselőjeként jutott be a parlamentbe.

Gyurcsány minisztere volt

2008. április 28-án Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kisebbségi kormánnyá átalakuló második Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterének jelölte. Az Országgyűlés önkormányzati bizottsága május 14-ei ülésén jelöltségét nem támogatta, de a miniszterelnök fenntartotta jelölését, így a köztársasági elnök kinevezte miniszterré  és Gyenesei május 19-én letette miniszteri esküjét. A 2009-ben megalakult Bajnai-kormányban nem kapott szerepet. A 2010-es országgyűlési választáson ismét a Somogyért Szövetség színeiben indult Nagyatádon, de már az első fordulóban vereséget szenvedett a Fidesz–KDNP jelöltjeként induló Karvalics Ottótól.

Büszke a lányára

Évekkel ezelőtt beszélt élete legnehezebb időszakáról, amikor elveszítette feleségét, majd húgát egy autóbalesetben. Lánya a világbajnok öttusázó Gyenesei Leilára, akire nagyon büszke. A volt miniszter a mindennapokban sem unatkozik, már több mint tíz éve saját tulajdonú pálinkafőzdéjét vezette.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Gyenesei István