Meghalt Igaly Diána, olimpiai bajnok. A sportlövő nemrég kapta el a koronavírust, kórházba került, de sajnos életét már nem tudták megmenteni. Igaly Diána Törökbálinton élt családjával, Budaörsön alapította a sportlövő utánpótlás klubbot.

Meghalt Igaly Diána

Koronavírusban meghalt az olimpiai bajnok sportlövő, Igaly Diána – erősítette meg Sinka László, a Magyar Sportlövőszövetség főtitkára az Origónak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kórházba került

Kedden írta meg az Index, hogy Igaly Diána kórházba került koronavírussal. Akkor a család közleményében azt írta, hogy a sportoló nem érezte jól magát, így elővigyázatossági okokból kórházba vonult. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Minden szabályt betartott

Fia azt írta a közleményben, hogy bár az egész családjuk kényesen ügyel a rendszeres fertőtlenítésre, maszkviselésre és a biztonságos távolságtartásra, mégis sokakhoz hasonlóan a sportlövő is elkapta a koronavírust.

Nem javult az állapota

Állapota azonban nem javult, péntek reggel Sinka László, a Magyar Sportlövőszövetség főtitkára az Origónak megerősítette, hogy Igaly Diána elhunyt.

Pályafutása

Igaly Diána Budapesten született 1965. január 31-én. Két olimpiai bajnoki címe mellett négyszeres világbajnoka is volt a skeetlövősportnak. Első vb-aranyát 1990-ben a moszkvai világbnajnokságon érte el csapatban. Egyéniben 1998-ban Barcelonában és 2002-ben Lahtiban is világbajnok lett. Az 1994-es milánói vb-n szintén csapatban nyert aranyérmet.

Olimpiai bajnok lett

Igaly Diána 2000-ben a Sydney-ben rendezett olimpián bronzérmet nyert skeetlövészetben, majd négy évvel később érte el pályafutásának csúcsát, az olimpiai győzelemmel.

Tánccal ünnepelte aranyérmét

Igaly Diána a legnépszerűbb olimpiai bajnokok közé tartozott. A 2004-es athéni győzelmét követően örömtáncot járt.

Törökbálinton élt

Az olimpiai bajnok családjával Törökbálinton élt. 2007-ben édesapja emlékére Budaörsön megalakult az Igaly József Lövészklub, ahol a SKEET lövészet utánpótlás nevelése folyik. 2019-ben életműdíjat kapott a Magyar Sportlövők Szövetségétől.

Búcsúznak a sporttársak

Péni István Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes sportlövő.  így búcsúzik tőle a Facebookon: „Mindig köztünk maradsz, ragyogni fogsz mint a csillagok. Nyugodj békében Dia”.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Igaly Diána – MTI