A Pa-Dö-Dö tagja 66 éves volt. Az énekesnő régóta betegeskedett, évek óta kerekesszékkel közlekedett, nemrég agyi infarktuson is átesett. 

Meghalt az énekesnő

Hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi, Pa-Dö-Dö oszlopos tagja- írja a BorsA BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Régóta betegeskedett

Az énekesnőnél 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Bár évek óta kerekesszékbe kényszerült, idővel megbékélt a betegségével. Koncertezett, utazott a nagyvilágban. Azonban 2021 decemberében stroke-ot kapott, melynek következtében beszédközpontja sérült, jobb karja lebénult.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

2 éve stroke-ot kapott

Bár úgy tűnt, az énekesnő jobban van, állapota miatt jó ideje folyamatos segítségre szorult. Falusi Mariann naponta látogatta, sokat segített zenésztársának és barátnőjének. Emellett hosszú évek óta vezetett műsort a frekvenciájától megfosztott Klubrádióban.

Döbbenetes interjú

„Sziasztok! Lang Györgyi vagyok, sztrókos” – a hvg.hu 2021-es beszámolója szerint így köszönt be rádióműsorában a történteket követően. „Az történt velem, hogy felébredtem reggel és úgy éreztem, hogy nem tudok se beszélni, se mozogni. Szerencsére nálam volt a telefonom és mindenkit felhívtam. (…) Képzeljétek el, az volt a furcsa, hogy tudtam a jobb kezemmel integetni, amikor felébredtem, de legközelebb már nem tudtam” – idézte fel.

Ugyanott feküdt, ahol Kulka János

Falusi Mariann hozzátette, hogy Lang Györgyi a telefonhívásokkal rögtön két mentőt és 5-6 barátot riasztott egyszerre. Az énekest az Amerikai úton, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben kezelték egy hónapon keresztül, és elmondása szerint ugyanabban a szobában feküdt, ahol korábban az ugyancsak sztrókkal kezelt Kulka János.

A kezdetek

Lang Györgyi 1957-ben született Szegeden. 1975-ben érettségizett a zuglói Radnóti Miklós Gimnáziumban. Húsz éves korában, 1977-ben kezdte meg tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Itt 1981-ben lediplomázott.

Évtizedes barátság

1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház társulatának tagja volt. Ugyanebben az évben alapították meg a Pa-Dö-Dő együttest, amelynek sikere a mai napig töretlen. Falusi Mariannal kötött barátságuk is évtizedes távra tekint vissza.

A rendszerváltás óta tartó pályaív

Népszerűségüket az Interpop Fesztivál hozta meg. Innentől kezdve népszerűségük megállíthatatlanul tört felfelé. 1990-ben a szovjet katonák kivonulását megéneklő Bye-Bye Szása című dal óriási sláger lett, ami az évtizedek alatt sem kopott meg.

Ez volt utolsó nyilvános szerepléseinek egyike

Egy hónappal ezelőtt Kun Zsuzsának adta alighanem utolsó interjúját. Ekkor már beszédén is érződött betegsége, nagyon nehezére esett megformálni a mondatokat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az interjú felvétele

Kiemelt kép: Lang Györgyi – Forrás: Soron Kívül Lutter Imrével