Egy mentős kislánya nagyszerű ötlettel állt elő a farsangi készülődéskor: hercegnő helyett inkább apukájára szeretett volna hasonlítani és életmentő jelmezt kért.

Új ötlettel állt elő

Bár a farsangi jelmezek közül még mindig a szuperhős és a hercegnő ruhák a legnépszerűbbek, egy Heves vármegyei mentős kislánya egészen más ötlettel állt elő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Apukájára szeretett volna hasonlítani

Ő ugyanis az óvodai ünnepségen inkább apukájára szeretett volna hasonlítani, így életmentő jelmezt kért, Újhelyi bajtárs pedig meghatódva teljesítette gyermeke kívánságát.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Büszkén viselte egyenruháját

Szofia büszkén viselte „egyenruháját”, aminek édesapja nem is örülhetne jobban – írta meg az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

„Igazi szuperhősnek öltözött”

A kép láttán igazi kommentáradat indult el az interneten. „A kortársai között is menő, mert végül is ő is szuperhősnek öltözött” – írta valaki. „IGAZI szuperhősnek öltöztél, nem mesefigurának, nálam megnyerted a jelmezversenyt” – tette hozzá egy másik hozzászóló.

Gyermeke példaképe

„Büszke lehet az a szülő, aki gyermekének ő maga a példaképe. Hát még, hogy életmentő is szeretne lenni” – olvashattuk a kommentek között. „Ez a valaha látott egyik legjobb farsangi ötlet és persze a kivitelezésért hatalmas gratuláció a varrónőnek” – összegezte a történetet egy szülő.

Félrenyelt, majd összeesett

A mentősök nem véletlenül példaképek, hiszen szinte nap mint nap életeket mentenek. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy egy fővárosi étteremben ebédelt családjával egy 75 év körüli nő, aki félrenyelt, majd összeesett. Az étterem dolgozói azonnal a vendég segítségére siettek és egyikük mentőt hívott. 

Leállt a légzése

A mentésirányító instrukcióit követve háti ütéseket és Heimlich-műfogást alkalmaztak, ez azonban nem vezetett sikerre és a beteg légzése teljesen leállt. 

Elkezdődött az újraélesztés

A bátor bejelentők rögtön megkezdték az asszony újraélesztését, amit perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak.

Visszahozták az életbe

Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. „Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: sikert aratott a mentős jelmez. Forrás: OMSZ/Facebook