Az egri fiatalok egy pályaudvaron másztak fel a vagon tetejére. Egyikük testének 80%-a megégett.

Az egri pályaudvaron másztak a vonatra

A két fiatal vasárnap úgy döntött, felmászik egy tartálykocsira, amíg az az állomáson áll. Az egyik fiú megúszta enyhe áramütéssel és könnyű sérüléssel, ám társát életveszélyes áramütés érte. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rendkívül súlyos áramütés érte

A szerencsétlenül járt kamasz testének 80 százaléka harmadfokban megégett, mondta el az RTL Híradó számára Leskó Diána, az OMSZ kommunikációs munkatársa. Felvetődött az is, hogy légúti égést is szenvedett. A helyszínen ellátták a fiatalokat, majd kórházba szállították őket ezt követően.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felvétel készült az esetről

Egy óriási villanást lehet látni egy térfigyelő kamera felvételén, ami a képsorok alapján nem volt közel az esethez. Ez volt az a bizonyos pillanat, amikor megrázta az áram a fiút, aki a vagon tetején tartózkodott. Túl közel kerültek a magasfeszültségű vezetékhez, ez okozta a bajt.

Elmondta a videó tulajdonosa, mi történt

Az áramütésnek nem csak a fénye, hanem a hangja is borzasztó volt. Még a házba is behallatszott az áramütés hangja, állítja a felvétel tulajdonosa. Vakító fényvillanás látható a képsorokon.

Pétervásáráról származik a megégett fiú

Egy hétgyermekes családból származik az a fiú, akinek jelenleg is küzdenek az életéért az orvosok. Nem lehet tudni továbbra sem, hogy miért mentek a vasútállomásra a társával, mint ahogyan az sem derült ki, milyen okból másztak fel a tartálykocsira. A rendőrség az ügy kapcsán büntetőeljárást indított.

Ezt mondta egy helyi lakos

A TV2 kameráinak nyilatkozó idős személy azt mondta, a fiú eleven, rossz gyerek volt. Később intézetbe került, ahol megváltozott. A fiú apja egyedül neveli a gyerekeket, dolgozhatott a baleset idején.

Évekig tarthatnak a kezelések

A súlyos áramütést szenvedett fiúra műtétek sora vár. A Bethesda gyermekkórház intenzív osztályán ápolják jelenleg. Egy orvosokból álló csapat küzd azért, hogy a fiú túlélje a szörnyűséget.

Ezt mondja a plasztikai sebész

A csapat tagja Rácz András plasztikai sebész is. Elmondta, az elektromos égés a mélyebb szöveteket is érinti, így nem hasonlítható például egy forrázáshoz. Sokkal súlyosabb és messzemenőbb károsodásokat okoz az áramütés, mint ha valaki egy nyílt lánggal megégeti magát.

A vonat tetejére mászni életveszélyes

Az elmúlt időszakban több hasonló esetről is beszámoltunk, amikor fiatalok egy vonat tetejére másztak fel vagy éppen egy felsővezeték tartóoszlopára kapaszkodtak fel. A MÁV felhívja a szülők, pedagógusok figyelmét arra, hogy hangsúlyozzák a gyerekeknek, hogy a vasútüzemi területen életveszélyes tartózkodni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A TV2 riportja az esetről

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív