Leszakadt egy felsővezeték Budaörs és Biatorbágy között, emiatt akadozik a vonatforgalom az érintett szakaszon. Jelentősen változik a menetrend.

Leszakadt felsővezeték

Budaörs és Biatorbágy között egy tehervonat közlekedése közben leszakadt a felsővezeték kedd délután. Ezért a két állomás között várhatóan késő estig szünetel a vonatforgalom – írja a MÁV. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késnek a vonatok

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon 60-120 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolni. A soproni és a szombathelyi InterCity vonatok is jelentősen megnövekedett menetidővel közlekednek. A hegyeshalmi fővonalon, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és járatkimaradásokra kell számítani.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pótlóbuszokat szerveznek

A vasúttársaság azt írja, a forgalom megszervezése folyamatban van. A MÁV-START pótlóbuszokat rendel az utasok elszállításához.

Így változik a menetrend

  • A Keleti pályaudvarról Bécsbe induló Transilvania-Szamos EC (EC 146) nem közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról Bécsen át Münchenbe 15:30-kor elindult 68-as számú railjetet visszahúzzák Budaörs állomásra.
  • A Sopronból Budapestre tartó 933-as számú Lővér InterCity Herceghalomig közlekedett, onnan indul vissza Sopronba 946-os számú Soproni Közgáz IC vonatként.
  • A Győrből 14:38-kor Budapest felé eklindult S10-es vonat (4923) csak Biatorbágyig közlekedik.
  • A Déli pályaudvarról 15:55-kor Oroszlányba induló S12-es vonat (4426) Budapest-Kelenföld és Herceghalom között nem közlekedik, Herceghalomtól késéssel indul Oroszlány felé

Összeütközött két tehervonat

Amint arról korábban is beszámoltunk, július elején két tehervonat ütközött Biatorbágy és Herceghalom között. A baleset miatt két napig nem közlekedtek a vonatok ezen a vonalon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyreállítás Biatorbágynál

Forrás: MÁV

Nem hibázott a MÁV

Biber Anett, a MÁV szóvivője a baleset után elmondta, lezajlott a baleset vizsgálata, amely megállapította, hogy jól működött a biztosítóberendezés, nem volt semmilyen műszaki meghibásodás a baleset idején. 

Kiemelt kép: illusztráció