Szemben a forgalommal akart felhajtani egy sofőr az Árpád-hídra. A Szentendrei útra kanyarodó autósokat alaposan meglepte a szituáció. Budapesten és környékén egyre több hasonló esettel lehet találkozni.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

Az Árpád-híd egyik legveszélyesebb helyén, a hídról levezető nagy kanyarban haladt egy autós a forgalommal szemben.

A videóban is  látszik, egy Nissannal akart valaki a  Szentendre irányából felhajtani a hídra. A  Bpiautósok.hu-ra   feltöltött felvételen 00:51-nél tűnik fel az autós. A vele szembe közlekedő sofőr lassított, akárcsak a többiek is.

A videót készítő autós szerint az eltévedt kocsiban egy középkorú férfi ült, nagy valószínűséggel, valamelyik közeli utcából fordult ki a rossz forgalmi sávba.

Közlekedési szakértők szerint az ilyen rossz irányba felhajtás mögött a legtöbbször a sémák rossz „alkalmazása” rejlik, hiszen a közlekedésben is sablonok, sémák alapján dolgozzuk fel az információkat meggyorsítva a döntéseket.

A probléma abból adódik, ha nem ismerjük fel, hogy az „előhúzott” séma nem helyes. Akik tévesztenek, ráadásul sokszor még akkor sem ismerik fel, hogy rossz úton járnak, amikor jönnek szemben az autópályán, azt gondolják, nem ők hibáztak-írja a hvg.hu

Kiemelt kép: BP-i Autósok közössége