Kedd délután Budaörs polgármestere ismét arról posztolt, hogy megint trágyaszag lengi be Budaörsöt. Pátyról, Tárnokról és Biatorbágyról is jelezték a bűzt.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

Wittinghof Tamás, Budaörs polgármestere kedd délután azt posztolta, hogy „Budaörsön ismét terjeng a trágyabűz. Egyelőre minden hatóság lerázza magáról, mondván, nem az ő dolguk…” -írta.

Az egyik hozzászóló arról ír, hogy az M7-esen Vál-völgy környékén nagyon erősen érezni. Mások arról írnak, hogy a Tesco parkolóban is nagy a bűz.

Az agglomerációt és a fővárost nem először árasztja el a trágyaszag. Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk augusztus elején volt sokkoló trágyaszag a dél-budai agglomerációban.

Akkor is a budaörsi polgármester írt először a problémáról, majd mások is szóvá merték tenni. Kiderült, hogy még a Sziget fesztiválon is trágyaszag terjengett.

A szag forrása kapcsán egy álhír került ki a netre, amelyben egy nem létező Bicske melletti cég vállalta magára a szag forrását.

Nem sokkal később a szag miatt a Pest Megyei kormányhivatal egyik vezetőjét is leváltották, mert az álhírt továbbította a főnökeinek, ami még a Parlament weboldalán is megjelent.

A vizsgálatról nem tudni semmit, mint ahogy arról sem, hogy hol és mi a szag forrása. Egy biztos ismét a szélirány figyelembe vétele nélkül trágyáztak valahol Budapesttől nyugatra.

Kiemelt kép: illusztráció