Ahogy azt néhány nappal ezelőtt megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon az Elmű 132 alkalommal akarta kikapcsolni a következő hetekben a villanyt a fővárosban és az agglomerációban. Normál körülmények között ez nem lett volna probléma, csakhogy szinte mindenki otthon van, otthon tanul, otthon dolgozik, ezért a napközbeni áramszünet komoly fennakadásokat okozhatott volna.

Szerencsére átgondolták a szolgáltatók a karbantartási munkáikat és szerdán már azt közölték a sajtóval, hogy minden esetben egyedileg vizsgálják meg, hogy az ellátás biztonsága szempontjából jelent-e kockázatot a halasztás, a tervezett üzemszünet kiket érintene – hatással lenne-e, például, gyógyszertár vagy élelmiszerbolt működésére – és a nem halasztható esetekben mennyi az ellátás nélkül elfogadható időtartam.

Ha kíváncsi vagy hol terveztek áramszünetet, titeket érint-e, akkor kattints ide, itt a részletes táblázatunk.

Az elmúlt másfél hétben felülvizsgálták azokat a korábban tervezett hálózati beavatkozásokat, amelyek az ügyfelek számára áramszünettel járnának. A munkálatokat még az új koronavírus-járványt megelőzően hirdették meg, a kialakult helyzetre való tekintettel az ügyfelek kényelme érdekében azonban átszervezik ezeket.

Emellett további intézkedésig elhalasztottak minden gyengeáramú rendszerfejlesztéshez szükséges beavatkozást és nagy számú rekonstrukciót. Az ilyen jellegű munkálatokat csak azokban az esetekben végzik el a szakemberek, amikor a tervezett karbantartás rövid távon nagyobb kiterjedésű üzemzavart előz meg. A meghirdetett munkálatok halasztása kapcsán előfordulhat, hogy postán kézbesített lemondó értesítést nem kapnak az ügyfelek – olvasható a cégek tájékoztatóiban.

Azt írták, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy hozzájáruljanak a koronavírus terjedésének megelőzésére tett országos lépésekhez és felkészüljenek a járványhelyzet kezelésére. A társaságok célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet idején is.

BPK/MTI – Kiemelt kép: Villanyvezeték Dunakeszi felett – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu