A műanyag ablakok manapság a leghatékonyabb nyílászáróknak számítanak, amelyeknek számtalan előnyei ismertek. Ezek az eszközök a legfontosabb részei otthonunk szigetelésének, hogy télen meleg szobából nézhessük a havazást, vagy nyáron tudjunk hűsölni. Gyakran merül fel azonban a kérdés, hogy mégis mitől függ a pontos költség? 

Miért éppen a műanyag ablak a jó választás?

Ahogy azt már a bevezetőben is írtuk, a szigetelés szempontjából az egyik leghatékonyabb eszközről beszélünk. Természetesen elérhetőek fából készült nyílászárók is, de egyrészt azok drágábban, másrészt otthonunk optimális hőmérsékletével is meg fog gyűlni a bajunk. Elég megnézni az RS Ablak műanyag nyílászáróinak kínálatát és máris láthatjuk, hogy mennyivel hatékonyabb minden szempontból ez a megoldás.

A műanyag ablakok legnagyobb előnye, hogy egyáltalán nem engedi be a kint uralkodó szélsőséges időjárást. Teljes mértékben felfogja a szelet és megvéd a túlzott napsütéstől is. Természetesen nem csak az optimális hőmérséklet és szigetelés miatt érdemes ezt a változatot választani. Például nagyon jól szűri a zajokat, így nagyobb városokban vagy hangosabb utcákban kifejezetten előnyös ez az opció. 

A műanyag ablakok remekül mutatnak, különböző színárnyalatokban is beszerezhetőek, és ami még további érv mellettük: a tisztításuk végtelenül egyszerű. Nem igényelnek annyi törődést, mint a fából készült kollégáik, és az ápolás során sincs szükség speciális kezelésre. Fontos kiemelni, hogy más műanyag ablak kell panellakáshoz és téglaépülethez is, ahogy például korszerűsítés során is eltérőt használnak.

Mi befolyásolja legjobban a műanyag ablak árát?

Természetesen a költségek számításánál nagy szerepet játszik az adott ablak mérete is. Ami azonban minden műanyag nyílászáró esetében közös, az az üvegezés. Itt a legjobb választás a több rétegű és több légkamrás változat. Például a kétrétegű üvegezés ma már teljesen elterjedt technológia, sok esetben ezt használják, szinte kihagyhatatlan az újonnan épült házaknál és lakásoknál.

Az üvegezés más-más szempontból is befolyásolja a végső árat: az üveg súlya, amiben a síküveg vastagsága is szerepet játszik. Az üvegek közötti távolság, valamint a köztük lévő légtéranyag, ami lehet gáz is. Az üvegszerkezet teljes vastagsága, az üveg rétegrendje és az is, hogy használunk-e hangszigetelő fóliát.

Minden esetben egyeztessünk szakértővel!

Természetesen a műanyag ablak beépítése vagy cserélése nem éppen egy olyan művelet, amit otthon, házilag meg tudunk oldani. Minden esetben szükség van arra, hogy szakember ellenőrizze még behelyezés előtt az ablakokat. Már önmagában a műanyag ablakok megtervezéséhez is indokolt szakértőt hívni. Ez azért is fontos, hogy garantáltan a megfelelő nyílászáró kerüljön beszerelésre otthonunkban, mivel csak így érhető el a kívánt kényelem és hatékonyság. Az első lépés mindig az, hogy felvesszük a kapcsolatot egy erre specializálódott céggel.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.